selvstændigogfar1

Selvstændig og far #1: Kasper Kjær Iversen: “Gør det, hvis du er klar til at lægge liv og sjæl i det.”

“Gør det, hvis du er klar til at lægge liv og sjæl i det. 99% er ikke nok.”

Kasper Kjær Iversen er 30 år. Far til Karma på 6 mdr. og selvstændig med hele tre virksomheder: Butik Balou og Snacks Engros, der sælger udstyr og snacks til hunde samt Kjærs Tivoli, der er et rundrejsende tivoli.

Kasper kommer her med sine bedste råd og vigtigste erfaringer til andre forældre, der ønsker at følge deres passion og springe ud som selvstændige.

Hvad er din passion? 

Alt hvad jeg interesserer mig for er mine passioner. Jeg går utroligt meget op i altid at gøre det bedste jeg kan og gøre det 100%. 

Min passion er mange ting. Jeg har en medfødt passion for Kjærs Tivoli som jeg er født ind i og har overtaget fra mine forældre, hvor jeg er 5. generation.

Passionen for hundeverden ( Butik Balou & Snacks Engros) er kommet inden for de sidste 5 år, hvor jeg via hundeudstillinger har fået lavet en solid forretning med salg til både private og andre butikker.

Håndbolden i min lokale klub Løgum IF er også en stor passion, det er mit frirum, det eneste tidspunkt, hvor jeg ikke tænker på arbejde.

Men min største passion, er at få skabt en opvækst for vores datter, hvor der skal være mulighed for at komme ud og se verden, få en masse oplevelser med mit barn (børn og nogle år), og give dem en fantastisk opvækst, ligesom jeg selv føler jeg har haft.

Hvordan fandt du din passion? 

Som sagt er jeg født ind i Tivoliverdenen, og har derved fået det ind med modermælken. Tivoli er min allerstørste arbejdspassion, det er det jeg brænder for.

Hvornår sprang du ud som selvstændig? 

Jeg har været selvstændig siden 2008. Der købte jeg min første forlystelse, som jeg havde med rundt i mine forældres tivoli.

Hvordan gjorde du i praksis, da du sprang ud som selvstændig?

I og med at mine forældre havde Kjærs Tivoli, rejste jeg med rundt og arbejde for dem, da jeg fik en forlystelse.

Jeg søgte råd igennem mine forældres revisor, samt på nettet, på den vis kan man sige, jeg har været heldig at kunne trække på mine forældres viden.

Da jeg åbnede Butik Balou og Snacks Engros, havde jeg været på hundeudstillinger i Danmark, hvor jeg syntes det var sindsygt, hvad de forskellige stande solgte.

Der kom stande fra Holland, Polen og flere andre lande, og jeg tænkte så, at hvis det kunne betale sig at komme så langvejs fra, så måtte der være gode penge i det.

Jeg fandt ud af, hvad der manglede her hjemme: det var naturlige tørrede hundesnack, så som oksehjerter, lever, lunge og ligende.

Så var det bare at gå igang med at søge. Jeg vidste, at hvis jeg skulle købe igennem Danske Grossister så ville der ikke være meget overskud tilbage, så jeg fandt, via mange timers google frem til en fabrik i Polen, som kunne levere en bredt udvalg.

Jeg ringede til dem, hoppen i min kassevogn og kørte de 1300 km ned til dem, fik en palle snacks med hjem, tog på nogle små udstillinger hvor jeg efter 14 dage havde solgt det hele, og derefter har det taget fart.

Butik Balou er det jeg er mest stolt af. Det har jeg nemlig bygget op fra grunden, uden hjælp, og ved rent hårdt arbejde 😀

Hvad er de største udfordringer ved at kombinere livet som selvstændig med familielivet?

Samvittigheden. Får jeg nu brugt nok tid med min datter? Er jeg der nok for min kæreste, Helena? Det er de spørgsmål som fylder mest i hovedet.

Arbejdet fylder rigtigt meget. Om sommerene er det 24/7, men selvfølgeligt er jeg priviligeret, at jeg har min familie tæt på hele tiden, i og med at de rejser med rundt med tivoliet.

Om vinteren er der vedligehold af forlystelserne, webshop-ordrer, der skal pakkes og sendes, og næsten hver lørdag og søndag er jeg på forskellige hundeudstillinger rundt om i DK for at sælge vores produkter. Det er 60 timer + hver uge.

Hvad er de største fordele ved at være selvstændig? 

At jeg selv bestemmer.

Jeg arbejder mandag til fredag hjemme ved vores ejendom det meste af tiden, og har fra septemper til april, hvor vi ikke er ude med tivoliet, mulighed for at gå ind i en time til Helena og Karma, tage med til doktor, eller gøre mange andre til, som jeg ikke ville kunne, hvis jeg arbejdede 7-15.

Hvad arbejder du helt præcist med?

Jeg er som sagt tivoli mand og så er jeg hundeudstyrs importør,og forhandler.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil være selvstændige?

Gør det, hvis du er klar til at lægge liv og sjæl i det. 99% er ikke nok.

Vær forberedt på, at du må sige nej til mange ting i starten. Husk at beholde dine hobbys, f.eks håndbold eller fodbold, hvor du kan koble fra. Og husk, at intet er vigtigere end din familie og dine børn.

Don’t dream about it. Work for it.

Er du også selvstændig og far? 

Jeg søger flere selvstændige fædre (og mødre!), der har lyst til at dele deres passion med Fabelmors læsere. Er du også selvstændig og far/mor? Så kontakt mig her, hvis du vil være med til et interview!

Selvstændig og mor-serien:

Line Kyed Knudsen: “Jeg meldte dagpengene fra og gik bare i gang med at knokle.”
Rikke: “De første kunder blev fejret med kæmpe store jubelscener af os alle!”
Signe Mørkeberg Sjøstrøm: “Luk øjnene og hop!”
Camilla Holmgaard: “Jeg får frigivet noget tid og energi til at få sat nogle drømme i søen.”
Vicki Buerholt: “Tænk, hvis jeg kunne leve af at lave det, jeg syntes var aller sjovest. Min hobby.”
Jane Faerber: “Jeg drømte om at tage en pause fra det hele og finde frem til hvad det var, jeg egentlig ville med mit liv.”
Vivi H. Nielsen Mathiasen: “Ved at være selvstændig, kunne jeg selv tilrettelægge min arbejdsdag, så den passede til baby.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.