blogs jeg følger

Sådan gør du din passion til din levevej (og lidt om passiv indkomst)

Noget af det, der driver os mennesker er vores passioner. Dét, der får vores hjerte til at hamre, tænder den indre ild og gør os nysgerrige.

Dét, vi har allermest lyst til at bruge vores tid på.

De fleste af os bruger vores fritid på at udleve vores drømme og passioner. Men rigtig mange drømmer om at gøre passionen til levevej. Det giver god mening – hvis man kan leve af sin passion, kan man jo få lov at bruge meget mere tid på den!

Hvad er din passion? 

Hvis du stadig mangler at finde din passion, kan du læse dette indlæg. Hvis du gerne vil have tips til at udleve din passion, kan du læse alt om det her. Jeg har også allerede skrevet et indlæg om, hvordan du kan komme i gang med at leve af din passion.

Men hvis du er der, hvor du både har fundet og er i gang med at udleve din passion, så er dette indlæg måske noget for dig.

Det handler nemlig om, hvordan du kan gøre din passion til din levevej. Spinde guld på dine idéer og drømme, så at sige. Og måske endda kvitte lønarbejdet.

Hvordan kan du tjene penge på din passion? 

Det er selvfølgelig forskelligt, alt efter om din passion er at dykke med hajer eller at skrive bøger. Men der er alligevel nogle fællesnævnere, som du selv kan tilpasse til de enkelte fag. Disse fællesnævnere er ting, der gør det muligt på sigt at gøre din passion til din levevej.

Dette indlæg handler altså ikke kun om, hvordan du kan tjene penge på din passion, men også om, hvordan man sikrer sig en stabil indkomst, bygget på passioneret arbejde.

Men husk at det er en god idé at bygge fundamentet, før du siger dit lønarbejde op!

Her er 3 tips til at gøre din passion til din levevej:

 1. Sats på passiv indkomst

  Passiv indkomst er al den indkomst du genererer uden egentlig at arbejde. Altså, det er selvfølgelig løgn – for du har arbejdet for pengene på et tidspunkt. Men nu fortsætter de altså med at komme af sig selv. Forvirret? Det giver faktisk ret god mening.

  Normalt sælger vi vores tid eller en engangsydelse. Det er almindeligt lønarbejde som fx pædagog eller butiksassistent. Men når du er selvstændig, giver det mere mening at prøve at generere passiv indkomst, der også tjener penge til dig, når du er på toilettet eller på ferie.

  Passiv indkomst tæller royalties for bøger, bibliotekspenge, aktier, huse der stiger i værdi, copydan, abonnementer, webkurser, blogreklamer osv. Altså arbejde, som du én gang har udført, men som bliver ved med at generere penge.

  Noget af det er selvfølgelig forbundet med risici (aktier og huskøb fx), men prøv alligevel at tænke over, om der er en måde, du kan generere passiv indkomst via DIN passion. En fotograf kan fx udbyde online fotokurser og en forfatter kan satse på at skrive flere bøger, for at øge sin biblioteksafgift.

  Passiv indkomst køber dig frihed, for hvis du på et tidspunkt har genereret så høj en passiv indkomst, at den kan betale dine grundudgifter, så kan du jo lave præcis de ting du er allermest passioneret omkring bagefter. Mens du sidder på Tenerife!

 2. Sælg din værdi – ikke din tid

  Som tidligere nævnt sælger lønmodtagere og andre timelønnede deres TID. Du har kun 24 timer i døgnet, og det er begrænset hvor høj timeløn du kan tillade dig at tage, ik’?

  Men hvis de ydelser, du tilbyder, er gode og unikke, så er de meget værdifulde for din kunde. Tænk over, hvor meget værdi du skaber for din kunde. Og sæt din pris efter det – ikke efter dit tidsfordbrug.

  Når alt kommer til alt, så har du jo allerede brugt meget tid på at blive ekspert inden for dit område, og den tid skal du vel også have betaling for, ik’? Og som selvstændig får du jo heller ikke feriepenge og den slags. Så husk at sætte en pris, der er fair for dig selv!

 3. Tænk i mer-ydelser og samarbejde

  Hvad kan du mere tilbyde dine kunder? Måske er det ikke kun dit kerneprodukt (fx bøger, blog eller fotosessioner), der er efterspørgsel efter.

  Måske kan du tilbyde kurser eller foredrag om dit emne eller dig selv som person? Hvis du har en rejseblog, hvor du tjener penge via reklamer på bloggen, kan du måske holde rejseforedrag på aftenskolerne?

  Hvis du allerede er foredragsholder, kan du måske begynde at blogge? Måske kan du som kunstner sælge ting med din kunst på (kalendere, kuglepenne osv) og som hundetræner slå dig sammen med en hundeklipper, så du ikke kun tilbyder træning?

  Mulighederne er uendelige – tænk dig om – og husk at tænke passiv indkomst ind!

Jeg læste første gang om begrebet passiv indkomst i Millionøsemetoden, og bogen blev sidenhen nærmest min bibel.

Jeg tænker tit over, at jeg skal lave arbejde, der genererer passiv indkomst (bibliotekspenge og royalties for mit vedkommende), men selvfølgelig laver jeg også arbejde, der kun giver penge nu og her – foredrag, skrivekurser og ugebladsnoveller.

Jeg elsker nemlig at holde foredrag og skrive romantiske ugebladsnoveller, så det skal der selvfølgelig også være plads til. Alligevel ligger min viden om passiv indkomst altid i baghovedet, og jeg ved, at mine bibliotekspenge forhåbentligt skal være min pension engang.

Hvad er dine bedste råd til at leve af sin passion? 

4 thoughts on “Sådan gør du din passion til din levevej (og lidt om passiv indkomst)”

 1. Du skriver altid lige ind i mine tanker. Så godt og tydeligt formuleret, så hjælpsomt, så godt et spark bagi.
  TAK…
  Og det her er stadig den eneste blog jeg rigtigt følger… Du kan altså bare et eller andet.
  Mvh Lea

  1. Hej Lea. Det er jeg rigtig glad for at høre! Tænk at være den eneste blog nogen følger – det er da en ros der siger spar 2:-) Mange hilsner Camilla

 2. Jeg er simpelthen for slem til at glemme alt om passiv indkomst. Selvom jeg lever af min passion, kunne jeg godt tænke mig at få skabt en passiv indkomst, så jeg også kan tjene penge, når jeg ikke arbejde. Så tak for sparket 😀

  1. Hej Camilla. Det er skønt at høre, at du kunne bruge mit (ind)spark til noget. Jeg håber, du lykkes med passiv indkomst:-) Mh Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.