Camilla Holmgaard, selvstændig og mor

Selvstændig og mor #4 – Camilla Holmgaard: “Jeg får frigivet noget tid og energi til at få sat nogle drømme i søen”

Mit bedste råd til dig, som gerne vil være selvstændig: Lad være med at lytte til lønmodtagerne. De er trygge i deres rammer og pensionsordning.

Find en mentor, en erfaringsgruppe eller et selvstændigt netværk, som du kan blive en del af. Det er jeg selv, og det vil jeg ikke undvære for noget.

Du skal altid søge rådgivning hos folk, som HAR gået noget af vejen. Som er lidt foran dig.

Camilla Holmgaard er aut. psykolog med egen klinik i Mejlgade I Aarhus C. Hun arbejder med mange forskelligartede problemstillinger, men i de seneste år har arbejdet med børn & unge fyldt rigtig meget. Hun arbejder især med at få implementeret Mindfulness i børns liv. Du kan besøge Camillas hjemmeside her.

Camillas børn er 10 år og 13 år. De hedder Hjalte og Felix. De har nok været de største katalysatorer for væksten i hendes liv.

Camilla har været så sød at fortælle om sine erfaringer med at starte op som selvstændig psykolog, når man har to børn. Jeg ved, at I er rigtig glade for disse indlæg, og jeg kan allerede nu fortælle, at Camilla har rigtig mange spændende tanker, så læs endelig med:-)

Hvad er din passion?

Passion… Jeg vil gerne erstatte ordet passion med nysgerrighed. Jeg har altid været nysgerrig på, hvorfor vi mennesker har det, som vi har det og ikke mindst, hvordan vi skaber de bedste betingelser for trivsel i vores liv.

Jeg tror på, at livet er fuld af masser af muligheder, vi skal bare få øje på dem. Tit putter vi os selv ned i kasser, som vi ikke nødvendigvis passer ind i.

Hvordan blev du selvstændig?

Jeg har været selvstændig i små 10 år. Jeg har altid tænkt, at jeg skulle have min egen forretning på et tidspunkt.

Det kom lidt bag på mig, at jeg faktisk skulle have mit eget CVR. nr. så hurtigt, men tingene passede lige sammen.

Jeg har haft en afstikker til PPR på et tidspunkt, hvilket gav en god erfaring og en ballast, som jeg fortsat trækker på.

Hvordan får I familielivet til at hænge sammen?

Vores familieliv hænger godt sammen. Jeg sørger for at arbejde ”i klumper”. Jeg har aldrig hele dage i klinikken.

Enten arbejder jeg formiddag eller eftermiddag. Det giver plads til impulsivitet, træning eller bare langsomhed, som jeg også elsker.

Jeg er vældig optaget af bevægelsen ”langsom livsstil”, og øver mig rigtig meget i at nyde øjeblikket og her, hvor jeg er.

Hjemmegående husfar

Min mand har altid sagt: ”Camilla, du kan ikke proppe dine karrieredrømme ned i halsen på mig”.

Han har altid haft et stort ønske om at gå hjemme. Eller i hvert fald have meget tid hjemme. Så det har de seneste mange år været mig, som har været primær forsøger.

For et par år siden blev han sygemeldt med stress, og det gav et nyt livsperspektiv. Det har blandt andet betydet, at vi har haft 2 lange rejser med børnene indenfor en periode på 3 år. Drømme, som har ulmet længe, og som vi så fik handlet på.

På disse ture har vi talt en masse om hans ønske om at komme mere hjem. Her i august, i år, er så den første måned i vores nye liv. Han opsagde jobbet, meldte sig ud af A-kasse og er nu hjemmegående husfar.

Vi giver det et år til at starte med. Han bestemmer det meste hjemme, og jeg kan får kastet et fremadsigtet klart lys over min virksomhed.

Jeg får frigivet noget tid og energi til at få sat nogle drømme i søen. Blandt andet at lave en Podcast serie. Det glæder jeg mig meget til. Den skal hedde: Samtaler fra hjertet med psykolog Camilla Holmgaard. Jeg er stadig i alt det tekniske virvar, men det er en drøm, jeg gerne vil rykke på.

Økonomisk betyder det jo kun én indkomst med alt, hvad deraf følger. Vi er skarpe på indkøb, shopper nok ikke så meget og har ingen bil. Men vi har til gengæld altid hjemmebagt brød og masser af tid. Det er en KÆMPE luksus, og vi stornyder det hele indtil videre.

Hvad er dit bedste råd til andre mødre og fædre, der gerne vil starte op som selvstændige?

Mit bedste råd til dig, som gerne vil være selvstændig: Lad være med at lytte til lønmodtagerne. De er trygge i deres rammer og pensionsordning.

Find en mentor, en erfaringsgruppe eller et selvstændigt netværk, som du kan blive en del af. Det er jeg selv, og det vil jeg ikke undvære for noget.

Du skal altid søge rådgivning hos folk, som HAR gået noget af vejen. Som er lidt foran dig.

Dernæst: Lav en god deal med din bank. Jeg har stadig ikke hørt om en bank, som har sagt nej til en selvstændig med en god plan. Få al den hjælp du kan. Lad være med at tro, at du skal det hele. Få én til at lave dit regnskab og få overblik over SKAT, moms m.m. som noget af det første.

Er du også selvstændig og mor/far?

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du også har lyst til at fortælle om, hvordan I får livet som selvstændige til at hænge sammen med familielivet derhjemme!

Du kan også læse de andre indlæg om at være selvstændig og mor. Det første indlæg i rækken kan du finde her.

Foto: Mathilda Yokelin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.