Bloggen lukker

Jeg skriver det her indlæg med lidt en klump i halsen. Jeg skriver nemlig for at fortælle, at jeg i dag har valgt at lukke bloggen.

Jeg oprettede bloggen, da jeg var gravid med mit andet barn og så frem til min barsel. Den handler om alt det, der optog mig i den periode hvor jeg ventede min yngste søn og var på barsel med ham. Og jeg har fået rigtig mange søde mails og kommentarer fra læsere (og får dem stadig!) der har været glade for at læse med herinde.

Alligevel har jeg besluttet at lukke bloggen, for jeg brænder ikke for at lægge den tid i den, som det kræver at drive en blog.

Hvad kræver det at drive en blog?

Alle kan starte en blog. Men de færreste orker at lægge det arbejde der kræver for at stable en vildt fed blog på benene, som får mange følgere.

Jeg var ENORMT engageret, da jeg startede Fabelmor.dk op. Mit hjerte hamrede og jeg GLÆDEDE mig til at skrive hvert eneste indlæg. Jeg læste og læste om blogdesign, blogindlæg, SEO-optimering på dansk og engelsk – jeg blev lidt en ekspert, hvis jeg selv skal sige det;-)

Jeg eksperimenterede også med et blogsamarbejde samt nogle affiliatelinks (sidstnævnte har jeg slettet nu). Jeg er sikker på, det kan være en god forretning at være blogger/influencer, hvis man er dygtig og lægger en masse arbejde i det og elsker det af hele sit hjerte. Men mit hjerte brænder for noget andet nu.

Hvorfor brænder jeg ikke for bloggen længere?

Dels er jeg lidt forbi nogle af emnerne. Bloggen er meget barselsagtig, og mine børn er nu 2 og 4 år. Hvis jeg skulle blogge videre, skulle min blog vokse sammen med mine børn. Det kunne den jo sådan set godt. Jeg har faktisk meget på hjerte om børns sproglige udvikling, dialogisk læsning, kreative projekter med børn, rejser, udflugter, kreative voksensysler, skrivning mv.

Men jeg har ikke særlig meget på hjerte (mere) om at være selvstændig og mor eller om at være på barsel. Det er som om dét kar ligesom blev tømt, da jeg bloggede enormt meget om det.

Jeg får stadig mails fra kvinder, der gerne vil medvirke i selvstændig og mor-serien, og det er så skønt at høre om alle de måder, man kan være selvstændig på. Den seneste, der skrev til mig var Frøken Fryd, der har omdannet en gammel blå bil til kørende kagebar! Det var sgu fantastisk, og det kræver drive og energi at starte den slags op.

Jeg mener helt oprigtigt, at hvis man har en passion, så skal man forsøge at udleve den. Og hvis passionen så ikke længere er der eller har flyttet sig, så skal man være stærk nok til at se det og ændre sin livsbane.

Det kom desværre dertil for mig, at det at skulle skrive blogindlæg føltes som en pligt. Og sådan skal det ikke være! Derfor har bloggen holdt en længere pause. Jeg overvejede nemlig om jeg skulle redesigne den og skifte temaet/emnerne på den ud med noget, jeg har mere lyst til at skrive om. Men jeg er nu kommet frem til, at jeg ikke har lyst til at bruge den tid, det ville kræve. Den vil jeg hellere bruge på noget andet:-)

Hvad brænder jeg så for nu? 

Jeg brænder for det samme som jeg altid har brændt for: Bøger, læsning, skrivning, kommunikation, ord (altså nu taler vi fagligt – jeg brænder selvfølgelig også for familie, venner, kreativitet og naturoplevelser;-)

Siden 2013 har jeg arbejdet løst på en stor science fantasy-roman. Den blev altid skubbet til side for mere “realistiske” projekter – bøger for tweens, letlæsning, ungdomsromaner. Ting jeg VIDSTE at jeg kunne lave.

Men det er slut nu. Lige nu fokuserer jeg 100% på at skrive min store science fantasy trilogi. Jeg elsker det. Jeg skriver den bog, jeg allerhelst selv ville læse lige nu. Med nogle skønne karakterer og et univers, jeg ville ønske, jeg kunne besøge. Sådan skal det være at skrive!

Jeg er altså gået tilbage til at bruge min energi på at skrive. Jeg vil gerne skrive bøger – og jeg vil gerne skrive til TV og radio.

Måske engang vender jeg tilbage til blog-mediet, for jeg synes, at det kan noget. Jeg var faktisk vild med at blogge, vild med kontakten med jer, vild med at der var umiddelbare læsere og at jeg bestemte det hele selv.

Men foreløbigt slutter jeg altså Fabelmor.dk her. Jeg lader hjemmesiden stå, da mange stadig lader til at have glæde af indlæggene. Der er så meget content, at jeg ikke nænner at slette det. Den er også lidt en barselsdagbog for mig, som jeg selv holder af at læse på.

I kan stadig følge mig på instagram. Jeg har ændret min profil til @Fabeltid – og den ændrer muligvis navn igen. Pt handler den mest om frugtdyr og andet kreativt.

I kan selvfølgelig også stadig følge forfatterdelen af mit virke. Jeg blogger ind i mellem om skrivetips på camillawandahl.dk og deler fotos fra livet som forfatter på @camillawandahl_author (IG).

Tak for denne gang!

Kærlig hilsen Camilla / Fabelmor

2 thoughts on “Bloggen lukker”

  1. Modig beslutning.

    Altid sværer at vælge ting fra end at vælge til, men bagefter et fravalg kan man tit mærke lettelsen ….. at det var det HELT rigtige.

    Er min erfaring 😀

    Knus og god vind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.