Prioritering af tid som mor, forfatter og blogger

Prioritering af tid – som mor, forfatter og blogger

Dette her indlæg er måske lidt anderledes end mange af mine andre indlæg, for det handler om mig. Altså, det gør de andre indlæg vel også (i hvert fald nogen af dem, som fx min fødselsberetning), men på en anden måde.

Det er nemlig ikke en beretning eller guide om et af bloggens emner, men mere sådan en slags status over bloggen med indbyggede overvejelser fra min side af. Håber I vil læse med alligevel, og ellers er I velkomne til at klikke videre til nogle af internettets andre fristelser;-)

Det handler om at prioritere sin tid. Eller nærmere om, hvordan JEG prioriterer min tid lige nu. Normalt ville jeg skrive denne her slags som en guide til, hvordan du kunne prioritere din tid. Ligesom fx dette indlæg om travle kvinders guide til mere ego-tid. Men jeg har alt for meget på hjerte til at skrive det som en guide, så nu går jeg altså bare i gang fra en ende af:-)

Som I måske har opdaget, har jeg ikke skrevet lige så ofte på bloggen, som jeg plejede. Der var engang, hvor jeg skrev indlæg 2-3 gange om ugen, i perioder endda hver dag. Det synes jeg selv er super fedt, hvis jeg følger en blog. Altså at der kontinuerligt kommer nyt (godt!) indlæg på en blog. Så det går jeg ud fra, at I også synes.

Det skyldes dog ikke, at jeg mangler idéer til indlæg. Jeg har faktisk virkelig mange. Det skyldes kort og godt en omprioritering af tid. Og for at forklare det, må jeg nok fortælle lidt mere om mit liv lige nu – og mit job som forfatter.

Livet som mor og selvstændig

Som de af jer, der har fulgt med herinde i et stykke tid ved, har jeg to børn. Den ene er 11 mdr og den anden godt 3 år. Ham på 11 mdr. er netop startet i vuggestue, og det var en lidt hård indkøring (i hvert fald sammenlignet med hans storebror, der var meget nem at køre ind). Storebror går i børnehave.

Jeg bor sammen med ungernes far og en hund, og vi har begge fuldtidsarbejde. Min kæreste som pædagog og jeg selv som forfatter.

Jeg skriver børnebøger og ungdomsbøger, og det er et job, jeg elsker. I øjeblikket er jeg heldig – jeg har mange idéer til bøger, som alle sammen “kræver” at blive skrevet. Jeg er i gang med både små og store bogprojekter, og de fylder rigtig meget i mit hoved lige nu. Det er også derfor, jeg blogger mindre pt – jeg bruger simpelthen rigtig meget af min kreative energi (og tid) på bøger lige nu.

Derudover har jeg jo to små børn, og der er derfor aftener, hvor jeg er så træt, at jeg bare går i seng samtidig med dem! Andre aftener ser jeg en film med min kæreste, læser i en bog, blogger – eller arbejder.

I perioden, hvor vi har kørt Lillebror ind i vuggestuen, har jeg desuden brugt mange arbejdstimer på indkøring, og derfor har jeg i stedet lagt arbejde om aftenen. Det er fantastisk at have et så fleksibelt arbejde – men hvis jeg arbejder om aftenen fx fra 20-22, betyder det (selvfølgelig!) også at jeg ikke samtidig kan se film, sove, læse – eller blogge.

Så summa summarum er, at jeg rigtig gerne vil blogge. Både på denne blog og på min forfatterblog. Tiden skal bare også være til det:-)

Emner på bloggen

Derudover har jeg tænkt rigtig meget over bloggens opbygning og emner. Jeg har tidligere skrevet rigtig meget om fertilitet, graviditet, amning og fødsel, og det er alt sammen emner, der optager mig meget. Men jeg må samtidig erkende, at jeg faktisk er godt på vej ud af barselsboblen nu! Og det betyder, at bloggen må følge med mig ud.

Jeg er jo stadig mor og selvstændig – det er bloggens to kerneområder. Men min baby er ved at blive en tumling, og min tumling er blevet et barn (okay – et barn har han vel hele tiden været), så emnerne på bloggen kommer nok til at ændre sig lidt.

Fx er jeg blevet rigtig glad for at skrive om rejser og oplevelser, man kan tage på som familie. Jeg skal snart på ø-lejr for første gang, og det glæder jeg mig fx til at fortælle om her på bloggen. Men også mindre ting fra hverdagen som børnefamile – fx hjemmelavede, sunde is – er emner, jeg gerne vil gøre mere ud af. Herhjemme laver vi hele tiden nogle super nemme og lækre frugt-is, som jeg har vist jer på Instagram, og dem vil jeg gerne lægge en opskrift op på snart.

Derudover har jeg mere på vej om livet som selvstændig – blandt andet et interview i serien selvstændig og mor. Men jeg har overvejet, om emnerne i den kategori mere skal komme til at handle om tips til at være selvstændig end om at finde sin passion. Men det har I måske en holdning til?

Hvad tænker I – er der noget, I gerne vil læse mere om her på bloggen?

Foto: Mariangela Raponi

8 thoughts on “Prioritering af tid – som mor, forfatter og blogger”

  1. Hej Sofie. Tak for din kommentar:-) Er det nogle bestemte ting inden for det med at være selvstændig, du gerne vil høre om? Mh Camilla

 1. Hvordan har jeg misset dette indlæg? Nå man godt jeg kom forbi og tjekkede din blog 😉 Vil da gerne lige give dig min mening om indhold på din blog. For jeg har læst rigtig meget af dit indhold, faktisk læser jeg det meste fordi jeg synes at du skriver super godt, og ikke så meget på grund af hvilken type indhold det er.
  Men det jeg elsker at læse mest er for eksempel dine indlæg om oprydning, struktur og at arbejde effektivt. Det er noget jeg ikke er stødt på så mange andre steder, og det har du virkelig styr på! Der har jeg lært en masse. Derudover så synes jeg det er spændende at læse om hvordan du kombinere det at være selvstændig med familielivet, fordi det er noget jeg virkelig også selv kender til og kæmper med 🙂 Ikke at alt det om fødsler babyer osv ikke er spændende, men det er jeg ligesom også ovre nu 😉
  Håber du kan bruge mit svar til noget.
  Kærlig hilsen
  Tina

  1. Hej Tina. Mange tak for din lange, uddybede kommentar! Jeg kan faktisk også rigtig godt lide at skrive de indlæg om effektivitet og struktur. Så dem vil jeg se, om jeg kan finde på nogle flere af. Er der nogle emner inden for det, du især gerne vil høre om? Mh Camilla

  1. Hej:-) Mange tak for din kommentar. Det er godt at vide, hvad du/I bedst kan lide at læse om! Mh Camilla

 2. Både jeg og min hustru er selvstændige – og forældre. Synes det er sjovt at høre andres selvstændiges historier på godt og ondt. Både det, der går godt og det, der er mindre idyllisk.

  1. Hej Morten. Ja, jeg synes også selv det er spændende at høre, hvordan andre selvstændige får hverdagen til at hænge sammen:-) Mh Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.