Svaneke Røgeri

Rejseguide: Bornholm med små børn del 3 – Top 5 seværdigheder for børn på Bornholm

Annonce//Indlægget er sponsoreret af Bornholmtours

Vel hjemme fra ferien vender hverdagen som bekendt tilbage. Og det gør den altså med noget af et BANG, for vi er både ved at køre den store ind i ny børnehave og den lille ind i vuggestue. Og fordi jeg var syg det meste af maj og ungerne før det, så er jeg altså virkelig bagud med arbejdet.

Men NØJ! hvor har det bare været skønt at være en lille smule væk fra hverdagens travlhed, mens vi var på Bornholm. Der var en helt fantastisk ro, guddommeligt meget sol og tid til at hygge med familien.

Storebror ville faktisk slet ikke hjem, fordi han syntes Bornholm, sommerhus og ferie var så fantastisk. Og jeg var egentlig tilbøjelig til at give ham ret. Men altså … hjem skal man jo. Og som man siger – ude godt, men hjemme bedst. I hvert fald når man har sådan et skønt arbejde som mig (jeg er forfatter, og jeg GLÆDER mig faktisk til at gå i gang med min næste bog …)

Bornholms Ismejeri
Selvom jeg normalt undgår sukker (og is!), blev jeg fristet af Bornholms Ismejeri. Jeg elsker bare deres is!

De 5 skønneste oplevelser med børn på Bornholm

Jeg har jo allerede delt de fleste af vores oplevelser på Bornholm med jer i denne rejseguide til Bornholm, hvor jeg detaljeret fortæller om alle seværdighederne. Men jeg vil alligevel ikke snyde jer for min helt egen personlige Top 5.

Jeg er rimelig sikker på, at både manden og ungerne ville have lavet en anden top 5. Hvor Brændegårdshaven ville ligge som nr. 1. Men der ER altså bare noget med mig og havet (dem der har hørt mine foredrag for mellemtrinnet vil vide, at min forfader var kaperkaptejn/sørøver …). Derfor er bådturen rundt om Hammershus min nr. 1. Og også fordi den bare var så SMUK.

Vores rejse var som nævnt arrangeret og sponsoreret af Bornholmtours, der har stået for alt det praktiske samt udvalgt alle aktiviteterne. Og det er jeg glad for, for ellers tror jeg ikke vi havde kendt til andet end Brændegårdshaven og Rovfugleshowet. Og det ER altså skønt at komme ud og opleve lidt mere, når man er et nyt sted!

ponyridning til rovfugleshowet
Det var en stor oplevelse for Storebror at ride på en pony, der hed Lillebror til Bornholms Rovfugleshow 🙂

Min helt personlige top 5 over børnevenlige seværdigheder på Bornholm kommer her:

  1. Bådtur ved Hammershus. Smuk, rolig bådtur for både børn og voksne. Oplev naturen i al sin rå skønhed, når klipperne rejser sig over båden med de rustrøde ruiner af Hammershus tronende øverst. Historiens vingesus og frisk luft for hele familien. Også mulighed for at købe mad og is!
  2. Brændegårdshaven. Skønt idyllisk sommerland for de mindste, hvor der både er forlystelser, legepladser, vandland og minizoo. Her kan du sagtens få en hel dag til at gå med hele familien.
  3. Bornholms Rovfugleshow. Det var simpelthen så børnevenligt, at der var ponyridning og legeplads til ventetiden. Selve rovfugleshowet var også virkelig godt og varieret, men man skal nok være min. 6 år for at forstå det hele. Men er man yngre, er der heldigvis en skøn legeplads lige ved siden af!
  4. Bornholms Sommerfuglepark. Perfekt til en rolig dag i naturskønne omgivelser, hvor man både kan se eksotiske sommerfugle, skildpadder, små fugle og kaniner. Der er endda en legeplads og mulighed for at købe is. En skøn eftermiddag for hele familien!
  5. NaturBornholm. På en regnvejrsdag er Natur Bornholm det oplagte sted at besøge. Der er en masse at opleve og lære for børn i alle aldre samt mulighed for at købe mad og is. Pt. er der en dinosaurudstilling med et par store skulpturer af dinoer. Skinner solen som den gjorde i hele vores ferie, er der også en legeplads udenfor.
Svaneke havn
Svaneke Havn er så smuk, at jeg ikke kunne lade være med at fotografere …
Svaneke Havn med baby
Vi brugte virkelig vores bæreseler og viklen meget, da vi var på Bornholm. Både til baby på 10 mdr. og Storebror på 3, når han blev træt i benene!

Glæden ved at rejse med familien

Nu er der vist ikke så meget andet tilbage end at sige tusind tak for en skøn ferie. Nogle gange glemmer man måske, hvad det er man elsker ved hinanden i hverdagens trommerum. Men det finder man ud af, når man er afsted sammen på denne her måde. Og jeg glæder mig allerede til næste gang vi skal på ferie.

Faktisk, har vi overvejet at investere i et telt, så vi kan rejse endnu mere i Danmark. Meeeen … nu må vi se. Bekvemmelighederne i et sommerhus er ikke helt til at underkende, når ungerne vælger begge at tisse i gennem i sengen samme nat. Så er det rimelig skønt at have egen vaskemaskine:-)

God sommer derude! Jeg vender tilbage med en beretning fra vores sommerferie, hvor turen går til ø-lejr på Vejlø!

Hvor går din næste rejse hen? 

Ps. Hvis du ikke har læst det første indlæg i serien om Bornholm, hvor jeg kommer med tips til færgeturen, kan du læse det her.

Opholdet og aktiviteterne er sponsoreret af Bornholmtours, men alle meninger og beskrivelser er mine egne. Du kan læse om min reklamepolitik her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.