Balka strand er meget børnevenlig

Rejseguide: Bornholm med små børn del 1 – Ankomst til Balka Strand + 3 tips til færgeturen med små børn

Annonce//indlægget er sponsoreret af Bornholmtours

Jeg har elsket Bornholm, siden jeg var her allerførste gang som barn. Jeg husker klipperne og de ru, røde mursten på Hammershus. Jeg husker duften fra røgerierne. Jeg husker græs og klit og skov og klipper. Hyggelige butiksgader, små byer med røde roser og gule gavle. Lavvandede strande, sol, smil og Krølle Bølle, selvfølgelig. Jeg har endda, siden jeg var barn, kunnet en sang med (næsten) alle Bornholms byer (hvilket muligvis siger mere om mig, end om mit forhold til Bornholm, men ikke desto mindre …)

Dette er mit sjette besøg på Bornholm. Jeg har både været her på familieferie, da jeg var barn og teenager, på cykeltur med klassen og på vandretur med min kæreste, da vi var i 20erne. Og igen da jeg var gravid med min ældste søn. Det var på en eller anden måde en slags lille lykkeferie. Med den der lillebitte ønskebaby inde i maven, som vi havde forsøgt at lave i ti lange måneder, og som nu endelig var der. Og så skinnede solen fra en skyfri himmel i alle de 14 dage vi var der. Så mine minder om Bornholm er mange – og de er gode.

Nu er vi så tilbage på Bornholm – med vores børn. Og Bornholm er lige så charmerende som altid!

Roen er ved at sænke sig over huset, manden læser godnathistorie for den store, og den lille er faldet i søvn. Og her sidder jeg med computeren – parat til at fortælle om baggrunden for vores ferie samt rejsen fra Sjælland til Bornholm.

Bornholm – et perfekt feriested for børnefamilier

Siden Lillebror blev født, har vi vidst, at vi skulle ud at rejse i min kærestes barsel i maj. Vi vidste bare ikke hvor længe – eller hvorhen. Vi har overvejet alle mulige mere eller mindre eksotiske rejsemål. Og så lige pludselig kom jeg til at tænke på vores skønne, skønne ferier på Bornholm.

Og på en eller anden måde kunne jeg ikke slippe tanken om Bornholm igen efter det. Jeg læste en masse om at rejse som familie på Bornholm, for vi havde jo kun været afsted som par før. På bornholm.info og Bornholmtours hjemmeside vendte alle minderne om røgerier, klitter og strande tilbage.

Man siger jo, at Bornholm har flest solskinstimer. Og at her er virkelig børnevenligt. Og så er Bornholm langt nok væk til at det føles som at tage på ferie – og tæt nok på til at det slet ikke er besværligt. Især ikke fordi Bornholmtours stod for alt det praktiske, så vi bare kunne glæde os til ferien.

Til Bornholm med børn via Sverige (Ystad/Rønne) – med to små børn på bagsædet

Vi tog hjemmefra klokken 9 om morgenen og kørte mod Sverige med sommerfugle i maven. Det var første gang vores familie på nu fire (storebror på 3 år og 2 måneder og Lillebror på 10 mdr.) skulle på ferie, hvis man ikke tæller familiens sommerhus og Lalandia med. Vi har været både på familieferie Mallorca og på vandretur i Skotland med storebror, men ikke alle fire altså.

Vi fik læsset bilen totalt til bristepunktet, for vi ville også gerne have barnevognen med, og den fylder altså næsten hele bagagerummet i vores bil. Så taskerne var mast ned mellem vores ben – men vi fik da plads til både babydyner, bleer, vikler, tøj og diverse og kørte mod Sverige.

Lillebror faldt i søvn med det samme og efter lidt tid gjorde Storebror også. Først da vi nærmede os Ystad Færgehavn, hvor vi skulle sejle fra Ystad til Rønne, vågnede Lillebror og var SULTEN med stort S. Men det var ok, for vi var kommet så tidligt til færgen, at han kunne få både en ammetår og noget grød, vi havde medbragt. Storebror sov lidt videre, og da han vågnede, fik han også en bid mad.

Bornholmerfærgen Ystad-Rønne
Da vi skulle til Bornholm med børnene kørte vi til Sverige og sejlede med bornholmerfærgen Ystad-Rønne, hvilket var rigtig sjovt for børnene!

Når man er 3 år, er færgen feriens første store oplevelse!

Vi var så heldige at se færgen komme i havn, og alle bilerne køre ud. Det var en STOR oplevelse for den treårige. ”Se en bus. Og en ambulance. Og en bil. Og en motorcykel …” – Der kunne være MANGE biler i den færge! Og det var meget spændende, at de sådan kom ud af ”mørket” inde i færgen.

Derefter var det vores tur til at køre ind i færgen. Vi kom ombord og fandt et rigtig hyggeligt børneområde. Det var super smart, fordi det ligesom var ”indhegnet” sådan at man endda kunne sætte sin 10 måneder gamle baby ned på gulvet. Og det er altså rart, selvom færgeturen kun tager 1 time og 20 minutter.

Vi købte frokost på færgen og var så heldige at få en super plads lige ved siden af legeområdet, der var fyldt med BoObles, som ungerne kunne tumle med – eller bruge som stole, hvis de havde lyst til at se TV. Helt ærligt, så var færgeoverfarten super nem på grund af det legeområde. Børnene kunne jo ligesom få rørt sig, inden man kørte videre, og som voksen kunne man sidde ved et bord og spise sin mad i mens.

Storebror fandt efter lidt tid en yndlingsplads i vinduet, hvor han både kunne kigge ud på bådene, på børnene der legede og på fjernsynet, der viste en Mumi-film.

Da vi var i havn i Rønne kørte vi direkte til Velkomstcenteret, hvor vi fik nøglen til sommerhuset. På vejen sagde den 3årige: ”Mor, i morgen vil jeg også sejle med færgen!”

Vi må konkludere, at det var meget hurtigere og nemmere at komme til Bornholm, end vi havde forestillet os. Da vi var i 20erne tog vi en natfærge hertil, og da vi var for nærrige til at booke kahyt, sov vi i et fællesområde uden soveposer (vi var i øvrigt de eneste gående passagerer på færgen;-))

Det her gik jo både hurtigere og var nemt – også med børn!

Ankomst til sommerhuset i Balka Strand – roen sænker sig …

Vores sommerhus er flot sort og med en lukket terrasse, hvilket er rigtig smart med små børn eller hund. I baghaven er der gyngestativ og noget sand, som den treårige straks gav sig i kast med at grave i med nogle sandlegeting, der stod i skuret.

Det var fantastisk, at vi havde vores helt egen lille ”legeplads” i haven, og da storebror havde leget derude en time sagde han: ”Skal vi også være her i morgen?” og da jeg sagde ja, skreg han Jubiii! Og så ved han ikke engang, at vi både skal i Brændegårdshaven, til rovfugleshow, på sejltur ved Hammershus, i Sommerfugleparken, på NaturBornholm og meget mere de næste dage …

Vi kørte til Nexø, der lå fem minutter væk og købte stort ind i Netto. Så stod den på pasta med kødsovs til aftensmad og vel hjemme blev der endelig tid til at lege i haven og spise. Og nu har roen altså sænket sig over det lille hus i Balka, og vi glæææder os til de kommende dage, som jeg vil fortælle om i nogle af de kommende indlæg.

Sommerhus med børn ved Balka Strand
Vi boede i et Sommerhus nær Balka Strand, og den skovagtige have med gynger var et kæmpe hit for den 3årige.

Men nu havde jeg jo også lovet jer 3 gode råd til at rejse Ysted/Rønne færgen med små børn, de kommer her:

3 tips til at rejse med færgen Ystad/Rønne med små børn

1. Ankom i god tid – med en madpakke.

Hvis du er usikker på, hvor lang tid det tager at køre til Ysted, vil du sikkert gerne tage hjemmefra i god tid. Måske ankommer du derfor – som os – halvanden time før færgen afgår. Fortvivl ikke! Der er et par små bænke, når I er checket ind og også toiletter. Så hvis du medbringer snacks og madpakke hjemmefra, går tiden hurtigt, og så ser I måske også færgen sejle ind i havnen og bilerne køre fra borde!

2. Brug børneområdet!

Først havde vi sat os et tilfældigt sted på færgen, men da vi opdagede børneområdet, flyttede vi derhen. Og altså … nogen gange er der jo en grund til, at der er blevet bygget et børneområde, ik? For her kan børnene få lov at tumle og lege og spise uden at genere de andre gæster.

3. Gå ikke for tidligt tilbage til din bil

Selvfølgelig skal man ikke være så langsom, at andre skal vente på én. Men altså – der er ikke noget mere nedern end at sidde i sin bil og veeeente på at blive lukket ud af færgen – med en skrigende baby på bagsædet. Så selvom du selvfølgelig skal nå ned til bilen med ungerne, så kan du måske godt tillade dig lige at nyde udsigten af Bornholm under indsejlingen sammen med ungerne!

Balka Strand sommerhus
Det er en rigtig god idé at medbringe en vikle eller bæresele, når stranden ligger i gåafstand. En barnevogn er jo ikke meget bevendt i sandet:-)

Jeg glæder mig rigtig meget til at fortælle jer om resten af vores ferie! Næste indlæg i serien kommer på bloggen 8. juni, og det er en rejseguide, hvor jeg fortæller om alle de ferieaktiviteter, vi oplever her på Bornholm. De har lovet sol, og vi glæder os alle sammen til at udforske Bornholm sammen med børnene!

Hvad er dine bedste minder fra Bornholm?

Opholdet og aktiviteterne undervejs var en gave fra Bornholmtours, men alle beskrivelser og oplevelser ovenfor er selvfølgelig mine egne. Som I kan se, skrev jeg indlægget mens jeg var på Bornholm (og det gælder faktisk hele serien), men jeg har først haft tid til at redigere tekst og billeder til bloggen nu, hvor jeg er kommet hjem. Derfor kommer indlæggene forskudt. Du kan læse mere om min reklamepolitik og mine samarbejdsaftaler her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.