10 gode dåbsgaver

Guide: 10 gode dåbsgaver – ønskeliste til barnedåben

Få hjælp til at lave en ønskeliste til barnedåben – eller til hvad du skal give i dåbsgave.

Skal I holde barnedåb, men ved ikke rigtigt, hvad I skal ønske jer til den lille ny? Som førstegangsforældre kan det være rimelig svært at gennemskue, hvad man egentlig får brug for til baby.

Især fordi man ofte tænker et halvt år ud i fremtiden, når der er tale om barnedåb. Og så ved man jo ikke engang, hvilken størrelse tøj, man skal ønske sig til den lille!

Herhjemme har vi netop holdt vores anden barnedåb (jeg har faktisk planer om et mere praktisk indlæg om, hvordan man kan afholde en anderledes og mere uformel barnedåb. Er det noget, I gerne vil læse om?).

Denne gang syntes jeg faktisk det var super nemt at finde ud af, hvad vi skulle ønske os. Selvom vi havde en masse i forvejen, kunne jeg jo se på Storebror, hvad der var fedt og lege med. Og hvad jeg syntes, vi (han og selvfølgelig især Lillebror) manglede.

Og jeg vidste, at de gaver Lillebror evt. ville få, som han først kunne bruge, når han blev ældre – dem ville Storebror jo bare starte på at lege med nu. Og på den måde blev gaven jo brugt endnu mere! Jeg går nemlig ind for at legetøj sagtens kan bruges meget og gå i arv!

Men dengang vi skulle holde Storebrors barnedåb anede jeg faktisk ikke, hvad vi ville få brug for. Derfor søgte jeg på nettet efter inspiration. Og nu vil jeg gerne give nogle af mine egne idéer efter at have lavet ønskeliste til 2 x barnedåb videre til jer!

10 lækre gaver til barnedåben – hvad skal I ønske jer?

Voksipose

Herhjemme elsker vi vores voksiposer. Det er så skønt med ulddynen inde i voksiposen, der bare gør det nemt at regulere babys temperatur i barnevognen. Vi føler i hvert fald aldrig, at Lillebror fryser, når han ligger puttet i sin voksi!

Hvis du nu får et sommerbarn og I fx holder barnedåb, når jeres barn er 4 måneder, passer det måske med, at I kan ønske jer en voksipose? Eller et tilskud til én?

Vi er super glade for den skønne og helt klassiske voksipose, der fås i mange farver og mønstre), som vi har til begge vores unger.

Bæresele

Jeg kunne slet ikke klare mig uden min gamle Manduca bæresele, som jeg har købt brugt. Min kæreste er også ekstremt afhængig af sin Ergobaby Performance Bæresele. Vi bruger dem, når Lillebror er syg og ikke skal sove ude i vognen. Eller når vi bare er dovne, og gerne vil kunne sidde/stå ved computeren, mens han tager en lur på brystet.

Vi havde også vores bæreseler med til Skotland, da vi var på vandretur med Storebror.

Hvis jeg skulle ønske mig en ny, ville det nok blive den økologiske Ergobaby Original, som jeg synes ser så lækker ud, men stadig har til gode at prøve.

Juniordyne og sengetøj

Du har jo nok allerede anskaffet en babydyne. Men hvorfor ikke ønske dig en super lækker juniordyne, selvom der går noget tid, før baby skal bruge den?

Lillebror fik en vildt lækker økologisk moskusdun dyne og sengetøj med tigre fra Petit by Sophie Schnoor, da vi holdt barnedåb. Det glæder jeg mig meget til han skal bruge. Og Storebror får nok lov at prøve tiger-sengetøjet først;-)

Schleich-dyr

Storebror leger mere med schleich-dyr end noget som helst andet. Både almindelige dyr som elefanter, aber og heste og mere fabelagtige dyr som drager – og fortidsdyr som dinoer.

Ungerne skal selvfølgelig lege med dem under opsyn, for legetøjet anbefales fra enten 3 eller 5 år. Men du kan jo sagtens ønske dig en lækker drage eller enhjørning og så sætte den til pynt på en hylde, indtil din baby er gammel nok til at lege med den!

Lige nu ønsker Storebror sig denne mega seje tyr fordi han har set Tyren Ferdinand, mens jeg personligt ønsker mig denne smukke pegasus til vores samling:-)

Søde trækkedyr

Der findes så meget lækkert legetøj derude. Vi har fx en rigtig sød tiger, som man kan trække rundt med fra Franck og Fischer, som vi fik til Storebrors barnedåb.

Jeg kan se, at deres sortiment er lidt anderledes i dag, men de har et brunt trække egern på hjul hos Parcellet, som minder rigtig meget om vores søde tiger, og som jeg bestemt godt gad at lege med:)

Lamaze

Hvis I holder barnedåb, mens baby stadig er ret lille, og I gerne vil have noget, han/hun kan bruge med det samme, er Lamaze et godt, klassisk og farvestrålende bud. Begge mine drenge har elsket deres Lamazedyr!

Vi har blandt andet en fin sommerfuglerange fra Lamaze derhjemme:-)

Engel uldtøj 

Et af mine suveræne yndlings-tøjmærke er Engel.

De laver simpelthen de lækreste, blødeste ting i uld. Fx bodyer, leggins og ulddragter.

Deres uld/silke bodyer og leggins har vi i mange farver. Pt ønsker jeg mig denne lækre grå body i uld/silke.

Lillebror har også denne mega lækre Engel ulddragt, som vi bruger hver eneste dag.

Hvert år står tøj fra Engel på både min og ungernes ønskelister til jul!

Bøger

Selvfølgelig elsker vi bøger og har et mindre bibliotek i vores lille læsehjørne herhjemme. Det er både fedt med klassikerne, som fx Emil fra Lønneberg, og de mere hverdagsagtige små historier.

Fx kunne du ønske dig Troldeliv-bøgere, de er så skønne og passer godt til forældre, der selv elsker fantasy!

Eller historierne om Mimbo Jimbo, de er ret søde. Eller hvad med bøgerne om Den travle bæver og hans venner?

Musikinstrumenter

Ligesom vi har et læsehjørne, vil jeg også gerne med tiden indrette et musikhjørne. Lige nu er vi startet med en musikskuffe, hvor vi har rasleæg, xylofoner, maracas, lille tromme og mundharper. Jeg drømmer om at udvide det og er forelsket i en hel masse musik-ting pt.

Vi ønsker os fx et rytmesæt fra Hape  og nærmest alt til børn fra Tinytone.dk 🙂

Lego 

Lego er altid et hit. Herhjemme er alle legoæsker, der indeholder dyr og biler en succes. Det kunne fx være Around the world-sættet. Det ønsker vi os stadig! Hestetraileren var også en stor succes.

Lego kan man sammensætte på alle mulige måder og bruge i mange år.

Brio togbane

På samme måde er Brio en klassikker. Og det er der en god grund til. Det er nemlig vildt sjovt legetøj – også for den voksne (okay, måske er det bare mig, men jeg kan altså godt lide at bygge en mega lang togbane med sjove dimser og stationer på!).

Brio kan bygges sammen med Hape togbane, der har nogle helt andre ting fx et vildt sejt minesæt, som vi ønsker os herhjemme!

Personlige gaver

Derudover er der selvfølgelig alle de mere personlige gaver. Sølvtøj med navn på, fotograf-gavekort, bøger med dit barns navn, billeder osv. Men en uddybning af det hører vist et helt andet indlæg til, for nu har jeg allerede skrevet et rimelig langt indlæg. Det er så typisk mig, at når jeg først går i gang, så snakker jeg derud af (også i det virkelige liv …)

God barnedåb! Og lad mig også gerne vide – hvad var den bedste gave, I fik til jeres barnedåb? Eller hvad ønsker I jer?

En tidligere version af dette indlæg indeholdt reklamelinks, men de er fjernet, da bloggen ikke længere er aktiv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.