Find din passion - Mad til mor

Find din passion #1: “Drømmen er at blive freelanceskribent”

Drømmer du om at finde din passion – eller mangler du tiden til at udleve den?

Som I ved, brænder jeg rigtig meget med at hjælpe andre med at finde deres passion – og ikke mindst at udleve deres passion. Ja, måske endda leve af deres passion.

Jeg har allerede skrevet rigtig meget om emnet her på bloggen (blandt andet de tre indlæg ovenfor), men nu syntes jeg, at det kunne være spændende at få andre vinkler på temaet.

Derfor har jeg inviteret en række spændende personer til at fortælle om deres passion. Hvordan de fandt deres passion, og hvordan de udlever deres passion. Samt komme med deres bedste råd til dig, der enten drømmer om at finde din passion!

Den første til at fortælle om sin passion er Line!

Line er 33 år og bor i Roskilde med sin mand og deres to små børn. Hun er uddannet kandidat i Folkesundhedsvidenskab og er i gang med en diplomuddannelse i fagjournalistik.

Line blogger bl.a. på mad-til-mor.dk, hvor hun deler opskrifter på simpel og sund hverdagsmad og inspiration til en sundere hverdag generelt.

Nedenfor fortæller hun om, hvordan hun fandt sin passion for at formidle og nu er i gang med at udleve den.

Hvad er din passion?

Jeg er vild med at formidle. Det lyder måske åndssvagt at kalde det for en passion. Men jeg elsker at fordybe mig i et emne og bagefter kommunikere det videre på en måde, så modtageren både forstår og bliver interesseret i budskabet.

 Hvordan fandt du din passion?

Det var faktisk først for et par år siden, at jeg fik øjnene op for, hvor meget jeg havde lyst til at beskæftige mig med formidling.

Jeg sad i en stilling, som jeg ikke trivedes godt i. Derfor kunne jeg ikke rigtig forsvare over for mig selv, at jeg hver dag var væk fra mine børn i ni timer – og brugte tiden på noget, som jeg ikke var glad for. Det fik mig til at tænke over, om der mon var andre veje at gå og hvad jeg egentlig havde gerne ville lave, hvis jeg havde frit valg. Stå op til hver morgen og bruge min tid på. Hver dag. Resten af livet.

Jeg var begyndt at blogge og havde lyst til at lægge en masse energi dér. Desuden havde jeg imens jeg studerede et job som omviser på et museum. Og jeg elskede det! Jeg ejer meget lidt pædagogisk talent, så tanken om at gå i retning af f.eks. lærer (som både mine forældre og min søster er, for øvrigt) faldt mig aldrig rigtig ind. Men at kunne oplyse, berige og hjælpe andre ved at gøre dem klogere på et emne, som jeg selv synes er både interessant og medrivende – det er lige noget for mig.

Så jeg havde en masse gode, lange snakke med min mand (og et par samtaler med vores bankrådgiver), sagde mit job op og sendte en ansøgning afsted til Journalisthøjskolen. Dér er jeg nu i gang med en uddannelse til fagjournalist, hvor jeg lærer at formidle min faglige viden.

Hvad gør du for at udleve din passion?

Jeg er gået i gang med en diplomuddannelse på Journalisthøjskolen, så jeg forhåbentlig kan gøre formidling til min levevej. Samtidig passer jeg min blog og forsøger hele tiden at blive bedre og klogere på, hvordan den slags fungerer. På bloggen forsøger jeg især at omsætte de officielle kostråd og den nyeste sundhedsfaglige forskning til noget, der fungerer i en travl hverdag. Jeg er også frivillig skribent et par andre steder, så jeg kan få skrabet mest mulig erfaring sammen.

Drømmen er at blive freelanceskribent og indtil det sker, har vi skåret vores forbrug helt ind til benet for at få økonomien til at hænge sammen herhjemme. Men jeg står hver dag glad ud af sengen og glæder mig til at komme i gang med dagens dont. (Det er jo løgn – mine børn vækker mig alt for tidligt og er alt for krævende til mit morgenhumør, men altså: billedligt talt…)

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil finde deres passion?

Helt banalt, men alligevel uvant for mange her i vores præstationsræs-samfund: Tænk over, hvad der gør dig glad. Hvornår laver du noget, som får dig til at glemme tid og sted, som du hele tiden har lyst til at blive bedre til og som gør, at du bagefter er helt høj?

Hvad er DIN passion?

Jeg er super glad for, at Line ville dele sine oplevelser med at finde og udleve sin passion med mig (og jer!). Jeg håber, de inspirerede jer!

Hvis du har lyst, vil jeg også gerne høre om, hvordan du har fundet din passion. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar nedenfor med dine bedste tip, så vi sammen kan hjælpe hinanden til at få et mere passioneret liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.