Reklame Børneværelse med læsehjørne

Idé: Byg jeres eget læsehjørne

Drømmer du også om at gøre dit barn til en lille læsehest? Så er det en rigtig god idé at skabe hyggelige læsestunder derhjemme allerede mens ungerne er små.

Jeg har tidligere skrevet dette indlæg om dialogisk læsning, da det er et emne, der optager mig rigtig meget.

Herhjemme læser vi for ungerne fra de er nærmest nyfødte. De behøver ikke kunne forstå en bog, før jeg tager den frem. Der er jo masser af hygge i bare at kigge på billeder, mærke på den og gnave lidt i den;-)

Senest har vi bygget et super hyggeligt (synes jeg selv) læsehjørne. Og det vil jeg gerne dele med jer!

Hyggeligt læsehjørne til de små

Grundpillen i et læsehjørne er vel bøgerne. Dem har vi mange af – nok omkring 100.

Men det var vigtigt for mig at finde en god måde at vise bøgerne frem på. Jeg synes ikke en reol, hvor man kun kan se bogryggene er så velegnede til små børn nemlig.

Endelig endte jeg på en bogkrybbe, som faktisk er beregnet til biblioteker. Og den er vi glade for! Man kan også finde andre lignende bogkrybber, hvis man søger på google.

Det jeg godt kan lide ved bogkrybberne er, at børnene selv kan nå bøgerne og kan bladre mellem dem (og se forsiderne).

Derudover købte vi to af de der klassiske boghylder fra Ikea (jeg kan ikke finde den på Ikeas hjemmeside lige nu, men en  tallerkenrække fra DBA kan også bruges). Det jeg godt kan lide ved dem er, at børnene kan se forsiden på bøgerne. Min dreng vælger næsten altid sin godnatlæsning fra de udstillede bøger (derfor skifter jeg dem ofte).

Sidst men ikke mindst fik vi et lækkert boldbassin i julegave. Vores er gråt, men man kan få det i alle mulige farver. Og det er dernede vi sidder og læser bøgerne!

Det er super hyggeligt at sidde omringet af bolde. Det giver ligesom en ekstra tryghed og gør læsestunden lidt særlig. Min næsten-treårige kan sidde over en time og læse den ene bog efter den anden sammen med mig i boldbadet!

Hvis du mangler inspiration til gode bøger for de 2-3årige, har jeg også skrevet dette indlæg med læsetips

Hvordan har I indrettet jeres læsehjørne? 

Ps. En tidligere udgave af dette indlæg indeholdt reklamelinks, men de er fjernet nu, da bloggen er lukket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.