3 grunde til at blogge om din passion hvis du gerne vil være selvstændig

3 grunde til at du skal blogge om din passion, hvis du gerne vil være selvstændig

Hvis du drømmer om at leve af din passion, så kan det være en rigtig god idé at starte med at blogge om din passion. Gerne allerede nu – også selvom det bare er en hobby.

Måske forbliver din passion en skøn hobby, du kan dyrke og dele med andre på din blog. Måske vokser den til en selvstændig virksomhed, som du kan leve af. I begge tilfælde kan der være mange fordele ved at blogge om din passion.

Dette indlæg handler om, hvorfor det er godt at blogge om din passion. Det har jeg nemlig fundet tre gode grunde til, som jeg vil dele med dig nu:

3 grunde til at du skal blogge om din passion

1. Du lærer mere om din passion ved at dele din viden med andre

Der er vist ikke nogen tvivl om, at én af de bedste måder selv at lære nyt på er ved at formidle sin viden til andre. Formidle kan man gøre på mange måder – og én af dem er at blogge. Bloggen er jo dit helt eget talerør, hvor du selv bestemmer indhold og opsætning. Der er ingen redaktør, og du kan fortælle frit.

Hvis du skriver dine blogindlæg som guides eller lister med inspiration til dine læsere, så giver du dem rigtig meget værdi. Og det er rigtig rart at føle, at man hjælper andre. Det er fx det jeg gør i mine indlæg om, hvordan du kan finde din passion og leve af din passion. Fordi det at hjælpe folk med at tro på, at de kan leve af deres passion længe har været en passion for mig, synes jeg det er sjovt at skrive om.

Det kan også være, at du vil skrive et blogindlæg om et emne, som du ikke kender alt til endnu. Så læser du måske nogle andre steder i bøger og på nettet først – eller du interviewer en person, ligesom jeg gør i min serie om at være selvstændig og mor. På den måde lærer du også mere om din hobby – og kan bagefter dele det med dine læsere.

2. Du får et relevant netværk, som måske kan hjælpe dig, hvis du senere vil leve af din passion

Netværk er alfa og omega, hvis du på et tidspunkt finder ud af, at du gerne vil gøre din passion til din levevej ved at springe ud som selvstændig.

Dit netværk er de personer, som du har en relation til. Gerne nogle mennesker, som du har hjulpet med noget eller har talt med i uformelle situationer. Måske har du mødt dem via internettet eller til en reception.

Det er vigtigt at huske, at du ikke skal forvente at af dit netværk. Du skal give og hjælpe (inden for rimelighedens grænser) – fx kan du hjælpe ved at forbinde dit netværk med hinanden, hvis der er nogen, du oprigtigt tror vil have godt af at kende hinanden.

Måske er der en dag nogen i dit netværk, der hjælper dig. Eller du kan spørge dit netværk høfligt om hjælp til tekniske problemer, hvordan man udsender en faktura, fagtermer eller noget helt andet, som du måske ikke selv har styr på (endnu).

Du skal aldrig gøre dit netværk rationelt op – altså hvor meget du kan få ud af den og den person eller hvor kendt vedkommende er. For du ved aldrig, hvor I står om 5 eller 10 år. Gør hellere netværk til en naturlig del af din hverdag, hvor du kommunikerer med folk, du oprigtigt kan lide og holder kontakten ved lige på en måde, du selv (og dit netværk) synes er naturlig og rar.

3. Du bliver ekspert på dit område – det er verdens bedste markedsføring

Okay, måske er det ikke verdens bedste markedsføring at have en blog. Man kan markedsføre sig på rigtig mange måder, og jeg er ikke ekspert i dem alle. Måske faktisk ikke i nogen af dem.

Men der er i hvert fald ingen tvivl om, at hvis din hjemmeside indeholder en blogsektion med relevante blogindlæg om din hobby/passion/emnet for din selvstændige virksomhed, så vil du nemmere ranke på Google. Det handler alt sammen om SEO – også kaldet søgemaskine optimering.

SEO er alt for kringlet at komme ind på i dette blogindlæg (og jeg er heller ikke ekspert i det), men pointen er, at når du skriver blogindlæg om de emner, som du gerne vil findes på, når folk googler (fx børnefotograf, hvis du gerne vil være selvstændig børnefotograf), så er der større sandsynlighed for, at de finder din blog med tips til at tage gode børnefotos end en hjemmeside, der mest bare er et tomt visitkort uden særlig meget indhold.

Samtidig – hvis dine blogindlæg er spændende og lærerige for læseren – kommer du til at fremstå som ekspert på dit område. Og det er vel sådan set ret fedt? (Og bare rolig – hvis du ikke er ekspert endnu, så er det også ok at blogge om sin vej til at samle mere viden, sin vej til at blive forfatter eller sine forsøg med at plante roser i haven. Du behøver ikke være ekspert … endnu)

Blog fordi det er sjovt – og oplev at blogging bliver din nye passion

Den sidste grund – som altså ikke får et punkt for sig selv – er at du skal blogge, fordi det er mega sjovt. Jeg har blogget i rigtig mange år – først anonymt, siden som forfatter Camilla Wandahl og nu også som mor- og passionsblogger her på Fabelmor.

Og jeg har faktisk fået rigtig meget netværk gennem mine blogs – især gennem Fabelmor. Det skyldes selvfølgelig ikke kun min egen blog, men også at jeg følger med på andre blogs, kommenterer og er med i Bloggers by Heart, som er et blogfællesskab samt forskellige grupper på Facebook for bloggere. Vær gavmild med (relevante) links uden nødvendigvis at forvente at få noget igen – det skaber også netværk.

For mig er det at blogge faktisk blevet lidt en hobby i sig selv. Jeg kan rigtig godt lide at hjælpe andre, og det føler jeg, at mine blogs giver mig god mulighed for. Faktisk har jeg svært ved at forestille mig en hverdag uden en blog.

Hvorfor blogger du? 

Foto: Mike Reuter

4 thoughts on “3 grunde til at du skal blogge om din passion, hvis du gerne vil være selvstændig”

  1. Hi! Nice post!
    I agree with most of the points, just, I didn’t really understand the connection between SEO and blogging about your passion… With most blogs, WordPress, a lot of SEO is done and Google looks to content anyway? (my Danish is a bit rusty…)

    Anyway, I like blogging because I like writing, don’t have social media and want to keep friends and family updated on my life here and also for myself to write my impressions to read it back later. So… I think that writing as such is my hobby or passion vs. that I’m writing about something in particular.

    1. Hi! Thank you for your comment. I am happy, that you like the article. I think, what I mean with the connection between SEO and blogging is, that if you have a website (or want to build a website) where you are going to sell something (fx your services, teaching osv.), then people will find you more easily on Google, if you rank well in SEO. And I think, that writing good blogposts about your passion (the subjekt for your website) will help you rank on Google. I find it a bit hard to explain in english, but I hope, I make myself clear? Best wishes Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.