Gymnasieelev har fundet sin passion

Find din passion #4: “Vær ikke bange for omvejene!”

Siden jeg var helt ung har jeg vidst, at jeg havde en passion for at skrive. Jeg har haft mange interesser – fx at tegne, dyrke yoga, svømme, rejse osv. Men at skrive er det, jeg altid har gjort samtidig med mine interesser og dét, jeg altid er vendt tilbage til.

Derfor er det at skrive nok én af mine allerstørste passioner.

Det har jeg fortalt en masse om her på bloggen allerede. Men jeg er jo ikke den eneste, der har fundet min passion i en ung alder.

Så selvom jeg ved, at de fleste af jer, der læser med herinde er 30+ og mødre, så har jeg i dag givet ordet til 17årige Laura – for jeg har nemlig opdaget, at der også er en håndfuld teenagere, der selv drømmer om at leve af deres passion, der læser med herinde.

Og selvom du ikke er teenager, er det jo altid lærerigt at læse om andre, der har fundet deres passion. Det synes jeg i hvert fald!

Lauras passion er atr formidle for og om mennesker

Laura er 17 år, og flyttede alene fra Ærø for at begynde på gymnasiet for snart to år siden. Det at gå i 2.G og bo alene skriver hun om på LMinside.dk side om side med de mere filosofiske indlæg om livet og samfundet.

Hvad er din passion?

Hvis vi holder det helt bredt, er min passion at lære og at lære videre – hovedsageligt inden for psykologiens verden. Det er at formidle om alt menneskerelateret for og blandt os mennesker, at skabe en større forståelse for hinanden og os selv.

Hvordan fandt du din passion?

På sin vis har jeg altid kunnet mærke den, selvom jeg har været ude på nogle sidespor. Jeg vil mene den typiske indikator er følelsen af at være i flow, når man beskæftiger sig med sin passion – hvorfor det er oplagt at arbejde med eller inden for den.

Som sagt er det først for nyligt, min passion er begyndt at stå helt klart. Det tager naturligvis lidt tid at spore sig helt ind på den, netop fordi min passion er lidt abstrakt og på mange måder uhåndterbar. I hvert fald for en yngre mig, som ikke helt kunne finde ud af, hvordan en dyb fascination af psyken kunne balanceres med trangen til at lære alverdens ting videre.

Hvad gør du for at udleve din passion?

Jeg forsøger stadig hele tiden at finde ud af netop det – hvordan jeg kan få min passion yderligere ind i min hverdag. Hvilket jeg synes kan være en udfordring, når jeg samtidig lever et normalt ungdomsliv.

Men det vigtigste er at være bevidst om det, og det er jeg også i forhold til fremtiden. Passion er et så værdifuldt pejlemærke, når man skal vælge uddannelse. Så selvom jeg ikke ved, hvilken præcis profession jeg får, kan jeg mærke, hvilken vej, der vil føre mig derhen.

Hvordan jeg udlever min passion lige nu? Det gør jeg gennem min blog LMinside.dk, som jo er det oplagte sted at dele mine tanker i min nuværende situation. Det at kunne få lov til at gøre bare en lille forskel for nogle, er uden tvivl det største at få lov til. Det er vel håbet om netop at gøre det, der driver os alle?

Inden videreformidlingen er der selvfølgelig den første del, hvor jeg selv lærer noget. Det er det, jeg bruger disse år på, når jeg tager i gymnasiet, til foredrag eller bruge hele eftermiddage på at tilegne mig alt muligt ny viden. Jeg forsøger at se det som en investering. Selvom jeg ikke kan videregive den viden på nuværende tidspunkt, gør den mig mere kvalificeret til at gøre det senere.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil finde deres passion?

Ikke at være bange.
Ikke at lade frygten afholde jer fra at finde og følge den, at springe ud i det. Det er jo det gængse råd, men det er rigtigt. Lige så rigtigt, som det er, lige så svært er det også – jeg har endnu ikke helt overvundet frygten.

Der er dog en anden frygt, som for mange fylder i søgen efter passionen. Frygten for ikke at finde sin passion, men endnu værre for at finde en forkert. Den frygt er vi simpelthen blot nødt til at give slip på med det samme.

Ja, jeg nåede både at tro, at jeg bare skulle være lærer, vuggestuepædagog og så videre – hvilket ikke er tilfældet. Men det er okay at tage lidt omveje, for det er sådan man finder frem til den rigtige vej. Vi, særligt vi unge, er på trods af fremdriftsreformer og pres nødt til at få nogle erfaringer, lave nogle fejl og mærke, hvornår noget er rigtigt eller forkert.

Vær ikke bange for omvejene. De fører os det helt rigtige sted hen.

Har du fundet din passion? 

I denne serie giver jeg ordet til forskellige personer, der har fundet deres passion. Hvis du også har fundet din passion og har lyst til at fortælle om det, så må du meget gerne kontakte mig.

Hvis du bare gerne vil i gang med at finde din passion, har jeg skrevet et indlæg om at finde sin passion her. Der fortæller jeg også, hvordan jeg faktisk kom til at leve af min passion på 3 år.

Hvad er din passion?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.