livet som mor

20 skønne og (måske lidt) anderledes børnenavne

Savner du idéer til anderledes børnenavne, som er både søde, lidt specielle – og alligevel ikke for mærkelige? Så kan du måske finde inspiration i denne liste med 10 drengenavne og 10 pigenavne, som jeg synes er rigtig pæne. Det er nemlig vores (mest min!) liste over navne, som vi har tænkt på til Lillebror (altså, pigenavnene er selvfølgelig ude nu, hvor vi ved, det bliver en dreng …)

Jeg har også en liste med navne fra dengang Ulveungen blev født. Den er VIRKELIG lang, for den var også lidt min drømmeliste i den periode, hvor jeg prøvede at blive gravid (udredning, hormoner og en længere historie …), og når jeg får rodet den frem fra gemmerne, kan det være, at I også får den. Der var nogle seriøst specielle navne på, inden min kæreste fik lov at strege i den. Men jeg tror, I får lov at se den ucensurerede version;-)

10 anderledes børnenavne – drenge

Aspen

Joachim

Gareth

Hector

Charles

Richard

Edward

William (okay, det er ikke særlig anderledes, men rigtig pænt!)

Anakin

Aslak

10 anderledes børnenavne – piger

Elvira

Alvira

Elva

Lyra

Kaisa

Caroliva

Echo

Cera

Ella (okay – det er efterhånden ret populært – men virkelig pænt!)

Arya

Både min kæreste og jeg er vilde med anderledes børnenavne, som lyder lidt “stærke”. Det synes vi fx at Arya, Anakin, Cera og William gør. Men der skal også være en god lyd i navnet, og så skal det helst hverken være det mest populære navn eller det allermest specielle navn.

(Jeg har faktisk lavet endnu en liste med skønne børnenavne, som du kan finde lige her!)

Hvad er jeres yndlings børnenavne? Og hvorfor?

Foto: Mariangela Raponi

6 thoughts on “20 skønne og (måske lidt) anderledes børnenavne”

 1. Elsker specielle navne. Jeg har et pigenavn til fremtiden, der stammer fra min oldemors familie fra Polen, så det er ikke godkendt i Danmark (endnu). Men det drømmer jeg om, at min første pige skal hedde
  For mig er det også vigtigt, at navnet fungerer på engelsk, i hvert fald nogenlunde. Astrid er et gammelt navn, jeg også godt kan lide, selvom det nok er lidt mere kluntet på engelsk…
  Elsker specielle navne, som alle heller ikke hedder. Men det skal heller ikke være alt for specielt. 🙂

  1. Hej Irene. Det lyder spændende med det polske navn, det skal du da endelig holde fast i:-) Jeg kan også godt lide Astrid, det foreslog jeg faktisk også engang min kæreste:-) Mh Camilla

 2. Elsker navnet Elvira, som min datter bærer.
  I sin tid var jeg meget hook på Ellinor og Iselin – men far nedlagde veto. Navnet Ellionor har jeg holdt af, siden jeg som barn læste en historie om en pige med det navn, som reddede sine søskende ud af en brændende bush i Australien – ville ønske, jeg kunne huske bogens titel.

  Esther var også på listen over yndlingsnavne – den dag i dag kan jeg fortryde, at det ikke blev mellemnavnet…

  1. Hej Line. Tak for din kommentar! Elvira var faktisk også vores favoritnavn til en pige i denne graviditet! Så det kan jeg godt forstå, du kaldte din datter:-) Jeg kender desværre heller ikke titlen på den bog, du tænker på. Men måske støder vi på den en dag:-) Jeg kan også godt lide navnet Esther – men jeg har en ret vigtig person i én af mine børnebøger, der hedder det, så jeg vælger nok ikke at kalde et af mine børn det i fremtiden:-) Kh Camilla

   1. I skal være opmærksom på, at Elvira er et ret almindeligt navn i København, men da vi flyttede til Aarhus, var der ikke en eneste. Sjovt, ikke?
    Her i Jylland rynkede folk panden og sagde Hva’ hedder hun?
    Mange har aldrig hørt navnet før ( kun damer over 65, som kender historien om Elvira Madigan ).
    Da vi statede op i børnehaven, udbrød leder i bedste Musse fra Matador stil: Elvira…GUUUD, det havde jeg også engang en høne der hed!

    Til dato ( min datter er 12 ) er vi ikke stødt på andre med mavnet Elvira – sjovt som navne kan være geografisk afgrænset. I kbh har jeg en veninde, der arbejder i en vuggestue, som jævnligt har en lille Elvira eller to.

    1. Hej Line. Tak for din kommentar! Ja der er VIRKELIG stor forskel på, hvad børn hedder geografisk! Når jeg er ude og fortælle om mine børnebøger, giver jeg jo børnene autografer bagefter – og det er SÅ forskelligt om de bor på landet i Jylland, i Taastrup eller på Østerbro! Så det gælder helt sikkert også Elvira-navnet. Jeg synes dog det er et smukt navn:-) Mh Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.