Har du små børn og ved ikke rigtigt, hvor du skal tage hen med dem? Regner det og orker du ikke lige mudder og vådt tøj? Så er Den Blå Planet måske et godt bud!
Siden vi fik Lillebror har vi været på Den Blå Planet mange gange. Det skyldes primært, at det er et godt sted at besøge om vinteren og i dårligt vejr og sekundært at det er ret nemt at være der med små børn.
Efterhånden har vi været der så mange gange (vi har købt årskort), at jeg synes, det må være på sin palds med en lille guide til Den Blå Planet med små børn.
Altså hvordan man bedst får en tur, der gør alle glade.
Guiden tager udgangspunkt i mine egne oplevelser med at være afsted som familie på fire – ungerne har været knap 3 og godt et halvt år i den periode, vi mest har været der.
1. Besøg Den Blå Planet på en hverdag!
Hvis du på nogen måde har mulighed for det, vil jeg anbefale, at du tager afsted på en hverdag. Altså mens andre er på arbejde. Vi er jo så heldige, at jeg arbejder hjemme og min kæreste har barsel pt., så vi er næsten altid taget afsted i hverdagene.
Vi har dog også været afsted i uge 8, hvilket faktisk var ok. Men da vi var der nu her i påsken, var der seriøst mega, mega mange mennesker. Og vi havde valgt at tage barnevognen med, så vi kunne nærmest ikke komme omkring.
Hvis du ikke kan tage afsted på en hverdag, så vælg et tidspunkt, der ikke er super oplagt. Fx synes jeg der ofte kommer flere opad eftermiddagen – selv ankommer vi altid ved 10-tiden, når de åbner.
Man kan selvfølgelig sagtens se fiskene osv. alligevel, når man kommer en overfyldt dag. Det er bare mere stressende:-)
2. Udvælg de vigtigste oplevelser på Den Blå Planet – og drop resten
Hvis dine børn er rigtig små (under 3 år), er de nok ligeglade med at se hvert eneste akvarie. Så i stedet for at stresse for at nå det hele inden middagsluren, så tjek hjemmesiden hjemmefra og udvælg det vigtigste.
Herhjemme er havodderne og blæksprutten fx det vigtigste. Havodderne er nærmest blevet synonymt med at besøge Den Blå Planet for os. Ikke fordi Storebror vil se dem blive fodret (det er han ligeglad med), men fordi han bare vil “besøge” dem.
Der er også en slags alligator (eller lille krokodille?), som kan være sjov for nogle børn.
Vi valgte at købe årskort for netop at kunne undgå at stresse rundt. Så gør det ikke noget, hvis man faktisk ikke når at se hajerne – dem kan man jo bare se næste gang!
3. Tjek de specielle oplevelser på Den Blå Planet
Vi har fx set et slags lille “teater”, hvor det gjorde meget indtryk på min næsten 3årige, at han krammede en haj (læs: en der var klædt ud som en haj). Og vi har set en blæksprutte blive dissekeret, hvilket gjorde mest indtryk på de voksne.
Det der med fodring er nogle børn jo også vilde med – men åbenbart ikke vores dreng. Til gengæld kan han lide det kreative værksted, hvor han både har tegnet og lavet en “hajtand”.
Det er dog ikke altid, at disse aktiviteter er det, så tjek hjemmesiden inden besøg.
Et par praktiske tips til børnefamilier
Første gang medbragte vi kun bæresele, men siden har vi faktisk også medbragt barnevogn. Efterhånden er babyen blevet så stor, at han kan sidde op, og hvis der ikke er fyldt med mennesker, er det faktisk en fin måde at vise ham fiskene på.
Det er dog rigtig rart at have en vikle eller bæresele med også!
Man kan sagtens tage sin egen madpakke med – der er et fint madpakkerum med babyfisk og lidt BoObles-legetøj. Man kan også købe mad i restauranten, men det er nok lidt dyrt, hvis man kommer lige så ofte som os;-)
Sourvenirshoppen er en hel event i sig selv – den besøger vi hver gang.
Det er muligt at pusle børn på toilettet, men jeg er ikke stødt på et ammerum. Det har heller ikke været nødvendigt de fleste gange, jeg har været der – der er masser af siddepladser og roligt i hverdagene. Men da vi var der i påsken, var det nærmest umuligt at finde et roligt sted at amme.
Der er også et lille legeområde (en slags ubåd), hvor min dreng leger hver eneste gang vi er der. Det er lidt som et legehus, og han synes, det er meget spændende. Udenfor er der en større legeplads (også med noget vand-halløj om sommeren), men den har vi ikke brugt så meget, da vi kun har været der om vinteren.
Har du været på Den Blå Planet med små børn – og hvad er dit bedste tip til en god oplevelse?