Avokadokage - vegansk - af Christine Bonde

Bloggens fødselsdag + opskrift på vegansk avokado-kage

Jeg er simpelthen så glad og stolt over at kunne fortælle, at Fabelmor.dk fylder 1 år i dag. Altså det er præcis 1 år siden, at jeg offentliggjorde mit første indlæg på bloggen. Og hvor er der bare sket meget siden! Både privat og på bloggen.

Det har jeg fejret ved at holde en lille påskefrokost – og med at bage en helt vildt skøn og smuk avokado-kage, som jeg har fundet i Christine Bondes skønne bagebog Vegansk til den søde tand, som jeg fik i julegave. Og Christine har faktisk været så sød at give mig lov til at dele opskriften på den veganske avokado kage med jer, så I også kan lave den derhjemme! (og det vil jeg virkelig anbefale, at I prøver, den er lækker!)

Et lille hjørne af internettet, der er helt mit eget

Det har været (og er til stadighed) en fantastisk følelse at have opbygget et lille hjørne af internettet helt selv. Jeg bestemmer selv ALT på bloggen – design, indhold, gæstebloggere, reklamer, billeder. Det hele er noget, jeg har kontrol over.

Til dagligt arbejder jeg jo som forfatter, hvilket også er et job med en rigtig høj grad af frihed. Men jeg samarbejder jo med et forlag, illustratorer, andre forfattere, bibliotekarer, skolelærere (når jeg holder foredrag) mm. Og alt det kræver jo en vis grad af tilpasning.

På bloggen derimod bestemmer jeg selv. Og det synes jeg faktisk er skønt.

Drømme og ambitioner for bloggen

Jeg havde egentlig tænkt mig at lave en liste over de mest læste indlæg dette år, men jeg har besluttet i stedet at fortælle om mine drømme og ambitioner for bloggen. De ændrer sig dog hele tiden. Så det må være lidt et nu-og-her-billede, jeg giver. Håber I vil læse med alligevel, og ellers kan I bare springe ned til avokado-kagen:-)

Først og fremmest vil jeg gerne dele mere

Skrive flere indlæg, tage flere billeder. Lave flere guides og generelt bare mere content til jer, der følger med.

Grunden til, at der kommer færre indlæg nu, end da bloggen lige blev startet er faktisk ikke, at jeg er mindre motiveret nu. Det er simpelthen fordi jeg nu har to børn (hvoraf den ene er en baby, der virkelig ikke sover godt pt) OG et fuldtidsarbejde som forfatter – og en forfatterblog med skrivetips.

Og selvom jeg arbejder hjemme og i princippet kunne bruge min arbejdstid på at blogge, så er jeg altså bare nødt til at prioritere bøger med deadlines og foredrag for det er altså dét, der giver smør på brødet og som (også) er min helt store passion. Jeg er jo virkelig heldig, at jeg kan leve af at skrive!

Men! Jeg har RIGTIG mange idéer til blogindlæg, som jeg gerne vil skrive. Så følg endelig med – jeg satser på, at når baby begynder at sove mere (i gennem), begynder jeg også at have mere tid om aftenen, hvor jeg ikke bare er en snorkende zombie;-)

Derudover vil jeg gerne gøre mig mere i oplevelser 

Jeg har egentlig altid godt kunnet lide at dele mine oplevelser og rejser, men jeg har ikke altid fået det prioriteret.

Det skyldes til dels, at det tager rigtig lang tid at lave en miniguide ligesom fx den jeg lavede til at rejse i Skotland med børn og dels, at jeg har fokuseret rigtig meget på passions- og karrierekategorien her på bloggen, fordi jeg ved, at rigtig mange af jer læser med der. Men i fremtiden har jeg planer om at lave et indlæg om bl.a. Grønland (Illuliset), Lalandia, Den Blå Planet og Mallorca.

Mad med benspænd

Derudover interesserer det mig faktisk rigtig meget at lave mad med benspænd – især desserter/kager. Jeg har tidligere gjort mig meget i sukkerfri desserter og har da også delt denne Hindbærdrøm med jer.

Men jeg vil gerne dele meget mere af den slags med jer i fremtiden. Fx laver min kæreste den lækreste guacamole, og den har jeg faktisk fotograferet til jer – jeg har bare ikke fået skrevet opskriften ned endnu.

Og nu vi er ved kager … her er Christine Bondes opskrift på vegansk avokado-kage (bragt med tilladelse), som jeg lovede jer!

Nem og lækker avokadokage (vegansk, sukkerfri, glutenfri og uden mælk – så bliver det ikke meget mere benspænds-agtigt!)

Det kan godt være, at ingredienslisten ser lidt lang ud, og at du ikke lige ved, hvad kakaosmør og kokossmør er. Men det skal ikke afholde dig fra at lave kagen! Jeg købte det bare over internettet og så ankom det til min dør og resten af ingredienserne er jo ret almindelige.

Og kagen tog jo seriøst ingen tid at lave. Bunden er bare en slags daddelkugle, der er mast ud til en tyk pandekage og avokadolaget er en slags sød guacamole. Det er genialt, synes jeg, og min 3årige var vild med kagen og sagde, at den lignede en krokodille (?). Jeg tror, han får den til sin næste børnefødselsdag.

Bemærk dog, at den bliver lidt kedelig i farven af at stå i køleskab natten over. Det gør avokado jo. Men smagen fejler ingenting:-)

Ingredienser til avokadokage

(Ø20 cm. springform – jeg tror, at min var større, men så bliver kagen jo bare en lidt anden form)

BUND

125 g. udstenede dadler

100 g. mandler

20 g. kakaosmør

3 spsk. kakonibs (jeg brugte hakket mørk chokolade i stedet, da det var udsolgt)

2 spsk. groft kokosmel

2 spsk. kakao

1 tsk. vaniljepulver

Et nip salt

AVOKADOLAG

700 g. avokado (7 stk. i alm. størrelse) – Jeg brugte kun 6 små, men det gik an

Saft fra 2 lime (efter min mening, må der gerne komme ekstra lime i)

40 g. smeltet kokossmør

30 g. blød kokosolie

1/2 dl. ahornsirup

PYNT

Kakaonibs (jeg brugte hakket mørk chokolade)

Groft kokosmel

Sådan laver du avokadokagen

Start med at lave bunden ved at blende alle ingredienserne sammen i en foodprocesser. Konsistensen behøver ikke at være helt ensartet. Fastgør bagepapir i en springform og tryk bunden ud i den. Stil bunden i fryseren, mens du laver cremen.

Udsten avokadoerne, smelt kokosolien og kokossmørret og blend alle ingredienserne sammen i en blender (jeg brugte en stavblender) til en ensartet masse. Tag bunden ud af fryseren, fordel avokadolaget ovenpå og udglat toppen forsigtigt. Stil din kage i fryseren i en times tid og opbevar den derefter i køleskabet.

Pynt med kakaonibs og groft kokosmel inden servering.

Ovenstående er næsten ordret som Christine Bonde skriver det i Vegansk til den søde tand, men jeg har ændret et par formuleringer, så de passer bedre til bloggens tone:-)

God appetit!

Og sidst men ikke mindst: Tak fordi I har læst med det sidste år. Er der nogle ting, du gerne vil have, jeg skriver mere om på bloggen i det kommende år?

2 thoughts on “Bloggens fødselsdag + opskrift på vegansk avokado-kage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.