Businessmor - tre trin til succes som mor og selvstændig

Selvstændig og mor #8: Christine Gouchault: “Jeg sagde op under barslen og startede Mors Business, da den sluttede.”

“Friheden og mulighederne som selvstændig, er en vigtig del af rammen for min passion. Og det er vigtigt at huske, når man vil starte op som selvstændig, at man skal opbygge sin virksomhed, så den er sjov at arbejde i, ellers kan passionen hurtigt blive erstattet af frustrationer og sure pligter.”

Christine Gouchault er 36 år og gift med Florent, som hun har fire børn med: Daniel 11år, Caroline 9år, samt David og William på snart 4år.

Hun er ejer af Mors Business, hvor hun har et landsdækkende netværk for selvstændige mødre med over 350 medlemmer, og tilbyder foredrag, workshops, kurser og rådgivning.

Christine er aktuel med bogen Businessmor, tre trin til succes som mor og selvstændig.

Christine har en mastergrad i kommunikation, og er bland andet certificeret business-, life-, og mastercoach. Hun har tidligere haft et rekrutteringsfirma i Paris og har over 10 års erfarings om konsulent inden for HR, salg, og markedsføring.

Derudover elsker hun chokolade, kager og at stå på ski.

Hvad er din passion?  

At hjælpe andre med at udleve deres drømme som mor og selvstændig. Hjælpe dem med at udfolde deres potentiale, bruge deres styrker, finde konkrete strategier og løsninger til at nå deres mål og få hverdagen til at gå op i en højere enhed.

I forhold til det med passion, er det vigtigt for mig at understrege, at det ikke kun er HVAD jeg laver, men også HVORDAN jeg gør det.
Jeg kunne sikkert hjælpe de samme mennesker, hvis jeg var ansat i eks. et væksthus eller lignende, men jeg ville hurtigt miste mit drive og motivationen, fordi jeg oplever det som kvælende, at have nogen der bestemmer over mig og begrænser mig.

Friheden og mulighederne som selvstændig, er en vigtig del af rammen for min passion. Og det er vigtigt at huske, når man vil starte op som selvstændig, at man skal opbygge sin virksomhed, så den er sjov at arbejde i, ellers kan passionen hurtigt blive erstattet af frustrationer og sure pligter.

“Hvordan-et” i min passion er at netværke, rådgive, skrive, undervise og holde foredrag.

Selvstændig og mor
Christine Gouchault har været selvstændig med flere virksomheder. Hver gang har hun lært noget nyt. Foto: Sanna Berg

Hvordan fandt du din passion? 

Jeg har altid været drevet af min passion, men den har ændret sig i takt med, at jeg er blevet ældre, og har nået mange af de mål, jeg havde sat mig og jeg har udviklet mig som person.

I starten var det drømmen om at lære fransk og bo i Frankrig, der drev mig, så var det kærligheden til min mand og lysten til at blive gift og bo sammen.

Herefter var det interessen for kommunikation, coaching og så videre. Passionen for det jeg laver i dag, er kommet af at jeg har været selvstændig af flere omgange og selv er blevet mor til fire skønne børn.

Hvornår sprang du ud som selvstændig? 

Det har jeg som sagt gjort flere gange.

Første gang var som 25årig, da jeg lige var kommet tilbage fra min meget korte franske barsel. Her startede jeg et rekrutteringsfirma, hvor jeg var partner på lige fod med min tidligere chef.

Vi havde kunder, der efterspurgte rekrutteringsydelser, så der var et godt grundlag at starte fra og beslutningen blev taget hurtigt over en frokost. Han gad ikke have mig som ansat, hvis jeg nu vi ikke kunne få det til at løbe rundt, og jeg ville gerne have mere frihed og ansvar, så vi var begge enige om at et partnerskab var den bedste løsning.

Det var en god beslutning, og jeg nød de år vi havde firmaet sammen, indtil jeg rejste til Danmark. Vi havde hele tiden masser at lave, opgaverne udviklede sig, jeg udviklede mig og havde det sjovt.

Anden gang var da jeg lige var flyttet tilbage til Danmark og blev tilbudt at lave et headhuntingsfirma med tre erfarne konsulenter. Businessplanen var dog for dårlig, så jeg sprang fra efter kun to måneder.

Tredje gang var efter et par år i konsulentjob herhjemme. Jeg startede en konsulentfirma med en bekendt. Idéen var god nok, men vores samarbejde fungerede overhovede ikke i praksis, så vi stoppede det efter et halvt års tid.

Fjerde og sidste gang, var da jeg var gravid med mine tvillinger. Jeg sagde op under barslen og startede Mors Business, da den sluttede.

4 børn og selvstændig
Christine Gouchault er mor til 4 – to af dem tvillinger. Her kommer hun med råd til, hvordan man kombinere familielivet med livet som selvstændig. Foto: Nikolaj Henum

Hvordan gjorde du i praksis, da du sprang ud som selvstændig? 

Første gang ordnede min partner alt det administrative, da han allerede havde en virksomhed og mange kontakter. Vi investerede 900€ hver og havde kontor i en charmerende parisisk bygning, sammen med andre små virksomheder, hvor vi delte mødelokal, køkken, gård og bogholder. Vi havde kunder fra starten, så det hele var meget lige til.

Anden gang oprettede jeg selv CVR nr og fik lavet visitkort – men så nåede jeg ikke længere.

Tredje gang brugte vi en fælles advokat til at få styr på det administrative. Min partner havde lokaler på Christianshavn, som vi brugte – men inden det var på plads, arbejdede jeg hjemmefra, ringede ud til potentielle kunder og holdt møder med dem, så vi havde opgaver, vi kunne løse og tjene penge på. Det var benhård og effektiv kanvas. Visitkort, hjemmeside og kontor kom først senere.

Med Mors Business var strategien en anden. Jeg havde lært en masse om online markedsføring i mellemtiden og startede her med at lave Facebook annoncer, gratis e-bog, nyhedsbreve og webinarer, og fik i løbet af nogle måneder de første 1500 læsere på mit nyhedsbrev. Jeg har arbejdet hjemmefra og lejer lokaler, når jeg holder strategidage og kurser for mine kunder. Efterfølgende har jeg fundet samarbejdspartnere, der søger for lokaler og forplejning, så jeg ikke skal stå med det hele selv.

Hvad er de største udfordringer ved at kombinere livet som selvstændig med familielivet? 

Jeg prioriterer min familie først. Men det kan være svært at lægge arbejdet fra sig, når man er inde i et godt flow – især fredag eftermiddag, hvor jeg tit skal vente til mandag, før jeg kan fortsætte. Der er røget et par gode idéer på den bekostning.

I perioder kan det være hårdt at finde energien til at skulle arbejde, når børnene har krævet ekstra opmærksomhed, der har været sygdom eller lignende. Når man er træt, kan passionen også føles krævende. Det er vigtigt, at huske at fylde sig selv op, så man kan blive ved med at give på begge fronter.

Hvad er de største fordele ved at være selvstændig? 

Friheden, fleksibiliteten, mulighederne, udviklingen.

Friheden til at være sig selv, lave det man brænder for og selv at styre sin arbejdsdag og vælge kunder og opgaver.

Hvad arbejder du helt præcist med? 

Jeg hjælper kvinder med egne virksomhed til at få passion, tid og penge til at gå op i en højere enhed, så de både kan lykkes med deres virksomhed og være der for deres børn.

Det gør jeg gennem netværk, en til en rådgivning, workshops, kurser, og som seneste skud på stammen, min bog Businessmor, tre trin til succes som mor og selvstændig.

Jeg arbejder med de tre områder, som er blevet til trin i bogen:

  • Den mentale del: dit mindset, mod og motivation til at håndtere usikkerheden og handle på dine drømme.
  • Strategien med salg og markedsføring, så du får kunder nok.
  • Effektivtet, så du får mest ud af din tid, arbejdsindsats og ressourcer til at nå det hele uden at brænde ud.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil være selvstændige?  

Hvis det kun er ét råd …

Fokusér på dine kunder.

Hvem brænder du for at hjælpe? Hvilken forskel kan du gøre for dem? Hvilke resultater kan du skabe?  I sidste ende er det dine kunder, der afgør om du kan leve af din virksomhed eller ej.

Alt for mange nystartede selvstændig fokuserer på alt det praktiske administrative som moms, skat, hjemmeside, visitkort – og på deres produkt eller service. De bruger meget tid og penge på det, uden at undersøge ordenligt, hvem deres kunder er, og om de vil købe det, de tilbyder.

Tjener du penge, kan du betale andre for at hjælpe dig med regnskab, hjemmeside osv.

Det bedste produkt eller service får du, hvis du udvikler det i dialog med dine kunder (målgruppe) og det er tyve gange nemmere at sælge og markedsføre, hvis du kan bruge deres ord, når du kommunikerer, og ved hvor de befinder sig off- og online.

Mange tror at det er nok at sige, at de eks. er coach, terapeut, massør eller konsulent – men det er der ingen, der vil betale for, det er metoder og uddannelser. Det man betaler for at løsningen af problemer, skabelse af resultater og opfyldelse af behov.

For eksempel: Massage til gravide, stresscoach med speciale i advokater eller pædagoger, rekrutteringskonsulent til IT profiler osv.

Lige såvel som hvis du har en butik (fysisk eller web) så skal den indrettes til en bestemt type kunder og have produkter, de vil synes er uimodståelige.

Eller lad os sige, du har en café, så er der også stor forskel på, hvilke kunder du vil tiltrække, og hvor og hvordan du vil kommunikere alt efter om det er økologisk, paleo, italiensk eller god gammeldags dansk mad, du serverer.

Vælg kunder, du har lyst til at arbejde med. Vælg kunder, der vil betale for det, du vil sælge.

Er du også selvstændig og mor? 

Jeg søger flere selvstændige mødre og fædre, der har lyst til at dele deres passion med Fabelmors læsere. Er du også selvstændig og far/mor? Så kontakt mig her, hvis du vil være med til et interview!

Selvstændig og mor-serien:

Line Kyed Knudsen: “Jeg meldte dagpengene fra og gik bare i gang med at knokle.”
Rikke: “De første kunder blev fejret med kæmpe store jubelscener af os alle!”
Signe Mørkeberg Sjøstrøm: “Luk øjnene og hop!”
Camilla Holmgaard: “Jeg får frigivet noget tid og energi til at få sat nogle drømme i søen.”
Vicki Buerholt: “Tænk, hvis jeg kunne leve af at lave det, jeg syntes var aller sjovest. Min hobby.”
Jane Faerber: “Jeg drømte om at tage en pause fra det hele og finde frem til hvad det var, jeg egentlig ville med mit liv.”
Vivi H. Nielsen Mathiasen: “Ved at være selvstændig, kunne jeg selv tilrettelægge min arbejdsdag, så den passede til baby.”
Topfoto: Omslagsfoto: Sanna Berg / Grafisk design: Studio Sabine Brandt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.