Passion

Passion: Sådan kommer du i gang med dit drømmeprojekt i dag

Har du et projekt, som du drømmer om at komme i gang med? En roman, du gerne vil skrive? Et legehus, du gerne vil bygge? En maleri-serie, du gerne vil male?

Uanset hvad din passion er, er det vigtigste step til faktisk at udleve den, at komme i gang. Det lyder helt vildt simpelt, men det er det faktisk ikke for de fleste.

Ved du, hvor mange mennesker jeg møder, som når de hører, at jeg er forfatter siger: “Jeg har også en idé til en bog. Den vil jeg skrive når …” og så en eller anden forklaring på, at de ikke har tid/viden/evner endnu.

Det samme gælder måske for dig?

Hvis du endnu ikke ved, hvad din passion er, kan du måske starte med at læse mit indlæg med en guide til, hvordan du finder din passion.

Sådan kommer du i gang med dit drømmeprojekt i dag

 1. Find ud af helt konkret, hvad dit drømmeprojekt er og skriv det ned. Det er ikke nok at vide, at du gerne vil skrive en bog. Du bliver nødt til at vælge, hvilken af dine idéer, der er dit (nuværende) drømmeprojekt. Fantasyromanen? Kogebogen?Det samme gælder, hvis du gerne vil træne dig op til at udføre noget. Skal det være et marathon? En triatlon? Vil du bare kunne løbe 5 km uden at puste?

  Beslut dig for dit konkrete drømmeprojekt og skriv det ned i din passions-dagbog. Det kan fx lyde sådan her: “Jeg vil starte en blog. Bloggen skal handle om moderskab og kager. Jeg vil fortælle om min hverdag som mor, og give opskrifter på lækre kager til hele familien.”

 2. Del dit drømmeprojekt op i steps. Hvad er det første, du er nødt til at gøre? Hvad er det næste? Og det næste?Hvis vi holder os til eksemplet med at lave en blog, så vil det første step være at købe et domæne, oprette selve bloggen, vælge layout og skrive det første indlæg. Derefter vil du løbende skulle skrive nye indlæg, måske finde gæstebloggere og tage billeder til bloggen.

  Husk, at Rom blev ikke bygget på én dag, og det gør en blog heller ikke. Det samme gælder din muskelmasse, din evne til at tale spansk, til at male croquis eller til at skrive en bog!

 3. Gør den første lille ting, du kan. Så er du i gang!Det første jeg gjorde, da jeg drømte om at lave Fabelmor.dk var at købe domænet. Da jeg ikke havde særlig meget erfaring med hjemmesider og blogs (jeg havde kun min forfatterblog, som er hostet hos Blogspot, der er meget mere skabelonagtig og uden eget domænenavn og en forfatter-hjemmeside, som er bygget af Milene Rose Holm, der er professionel hjemmesidedesigner), var jeg nødt til at læse mig til, hvordan hvert enkelt step blev udført.

  Derfor tog alle de første steps (domæne, webhotel, layout) lang tid for mig. Men da det var på plads, var det til gengæld ingen sag for mig at skrive de første mange indlæg på kort tid – for som forfatter er jeg jo vant til at skrive!

  Hvad er det første, du kan gøre?
  Er det at starte intervaltræning? At bage en kage, og fotografere processen? At klippe stof ud til en sparkedragt?

  Husk, at du ikke skal forvente, at dit projekt bliver færdigt i dag. Hvis du fx klipper stof ud til en sparkedragt i dag, kan du jo sy den i morgen eller på søndag. Stoffet løber ingen vegne! Men det gør din drøm måske, hvis du aldrig får taget det første skridt …

passion
Uanset om din passion er at blive hundetræner, forfatter eller fotograf, så handler det om at tage det første skridt nu. Foto: Kirsten Frandsen

Jeg håber, at denne lille guide kan inspirere dig til at starte på dit drømmeprojekt i dag. Og at du på den måde kan komme nærmere på at udleve din passion. Hvis du synes, det er svært at finde tid til dig selv og dine egne projekter, kan du hente inspiration i mit indlæg med en guide til travle mødre, der leder efter mere egotid.

Og hvis du har fået blod på tanden, og gerne vil læse endnu mere om at udleve din passion, har jeg også skrevet en guide til, hvordan du kan udleve din passion. Den er lige til at følge!

Hvad er dit drømmeprojekt, og hvordan vil du komme i gang med at udføre det?

Topfoto: Mariangela Raponi

2 thoughts on “Passion: Sådan kommer du i gang med dit drømmeprojekt i dag”

 1. Du har så evig ret 🙂 Selvom man er fuld af gode ideer – så følger “undskyldningerne” hurtigt efter 
  Tak for ideerne og forslagene – DEM vil jeg forsøge at have i baghovedet, næste gang en idé skal udføres.

  DET må være målet fremover 🙂 Og ikke mindst, være en hjælp til at sortere drømme og realistiske projekter fra hinanden 😉

  Hilsen Annette

  1. Hej Anette. Tak for din kommentar, og hvor er jeg glad for, at du kunne bruge idéerne og forslagene! Jeg håber, de kan være en hjælp for dig:-) Mange hilsner Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.