4 grunde til at starte endnu en mor-blog

Okay, det her føles virkelig crazy. Bloggen er totalt tom, der ligger seriøst kun et billede af min mave fra da jeg var gravid i 30. uge med min søn (og dén mave er faktisk mindre end min mave med nr. 2 er her i 26. uge, men det er vist en anden snak).

Det er lidt som at indrette et helt nyt hjem uden møbler, men jeg prøver lige at huske mig selv på, at jeg har helt vildt mange idéer (Det er vel også en slags møbler) og grunde til at starte denne her blog. Så altså, here I go – 4 gode grunde til at starte en mor-blog, selvom der findes en million gode blogs derude. Og selvom jeg ikke i øvrigt engang er sikker på, at det (kun?) bliver en mor-blog, men det må tiden vist vise:

 1. Sidst jeg var på barsel manglede jeg et projekt.
  Altså det kan måske lyde rimelig underligt, for kommende baby burde jo være projekt nok i sig selv. Ikke desto mindre er jeg muligvis mere end almindeligt glad for mit arbejde, så da jeg gik på barsel 4 uger før fødsel (det blev så godt 5 uger inden ulveungen var født), følte jeg mig rimelig rastløs. Jeg havde allerede lavet lange lister og indkøbt store mængder (!) af udstyr (en tredjedel har vi nok solgt igen, fordi vi aldrig fik brug for det – det er én af mine idéer til kommende indlæg …), og anede ærlig talt ikke, hvad jeg skulle få ventetiden til at gå med. Så jeg syede! Og tegnede! Og startede en dagbog! Og en barnets bog! Og vaskede babytøjet og lagde det sammen og om-arrangerede det! Og det hele var vel også ok, hvis ikke det var fordi jeg havde siddet med en lidt tom følelse, der faktisk forfulgte mig ind i barslen (det er også et andet indlæg, tror jeg). Forstå mig ret – jeg elsker virkelig min lille ulveunge, men jeg elsker også at have et projekt at fordybe mig i. Og babyer sover jo også engang i mellem! Så altså – et projekt. Bloggen her er et projekt. Noget at være passioneret omkring og finde flow i (og flow er ét af mine yndlingsord. Så dét kommer der nok også et særskilt indlæg om …)
 2. Min mor siger, jeg fortæller om hver en sten på min vej.
  Det startede åbenbart da jeg var to år – jeg fortalte om ALT. Ikke bare det der var vigtigt, eller hvad jeg havde lavet eller sådan noget. Men seriøst alt. Og sådan er det nok stadig lidt. Min kæreste har lært en teknik, hvor han siger ja, men ikke rigtigt hører det. Min far siger, han kan en teknik med at kunne spole tilbage og gentage det, der er blevet sagt (?) og min mor siger bare, at jeg snakker uafbrudt. Og på barsel er der jo ligesom kun baby at snakke til. Hvilket – i følge diverse sprogforskere – er ret godt for stimuleringen af babys sprogudvikling. Men ikke specielt godt for stimuleringen af mit snakkebehov, da baby ikke rigtigt forstår, hvad jeg siger. Så altså, mit håb er at jeg via bloggen kan føle at jeg faktisk henvender mig til nogen. Derfor vil mine indlæg også i højere grad være artikel- eller guide-agtige, end de vil være min dagbogs- eller menings-baserede. Så altså, det skal nok forstås sådan, at jeg prøver at omforme alt mit ævl til noget, der rent faktisk er brugbart for andre end mig selv. Smid meget gerne en kommentar, når det lykkes!
 3. Jeg har altid ønsket mig en blog.
  Det er måske et lidt underligt argument, for jeg har haft blogs og hjemmesider siden man begyndte at kunne den slags. Fx havde jeg en brevkasse på sådan en meget, meget enkel hjemmeside-skabelon-ting, da jeg var 14. Hvor andre piger faktisk skrev til mig og spurgte om alt muligt med menstruation og kys og kærester. Jeg svarede trofast på det hele, og det føltes virkelig meningsfuldt. Det er nok noget af den meningsfuldhed, som jeg håber at genfinde med Fabelmor. Altså for at være helt ærlig, har jeg blogget sådan lidt i forskellige medier i mange år. Men nu kunne jeg godt tænke mig en rigtig blog, som jeg ligesom helt selv bestemmer emnet for, og som jeg laver fra bunden af. Hvilket bringer mig videre til den 4. og ret nørdede grund til at starte endnu en mor-blog:
 4. Jeg vil gerne lære wordpress.org at kende.
  Det er måske en ret kedelig grund, men ikke desto mindre er den sand. Jeg har altid tidligere brugt ekstremt skabelon-agtige hjemmeside- og blogudbydere, men nu vil jeg egentlig gerne fatte det lidt mere. Også det mere nørdede med søgemaskineoptimering, plugins og sådan noget! Så jeg er crawlet i gennem nettet efter nok info til at købe et domænenavn (baggrunden for dét kommer i et senere indlæg), oprette mig på UnoEuro og så altså nået til det her første indlæg. Og jeg er faktisk rimelig spændt på, om det ser bare nogenlunde normalt ud, når jeg trykker udgiv …Jeg håber, at du har lyst til at læse med. Jeg har nok ikke lige fået lavet de rigtige følg-mig-indstillinger, og bloggen er heller ikke på SoMe endnu. Men altså, du er meget velkommen til at kigge forbi og følge med i mit blogeventyr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.