Det har jeg lært af min første måned som mor- og karriereblogger + månedens 5 mest læste indlæg

Hvor meget kan man egentlig lære af at starte en ny blog op, når man har blogget siden 2008? Og så på én måned? En hel masse, skulle jeg hilse og sige. Her er 8 ting, jeg har lært af at starte en mor- og karriereblog – og også månedens 5 mest læste indlæg til de nysgerrige.

For en måned siden registrerede jeg jo domænet til Fabelmor.dk, så jeg kunne sætte siden op. Den skulle bare være parat til, at jeg kunne begynde at blogge på den, når jeg gik på barsel 10. juni. Jeg ville ikke sådan RIGTIGT gå i gang endnu. Bare skrive et indlæg eller to …

Helt sådan gik det ikke. 

Siden 31. marts, hvor jeg skrev mit første indlæg, har jeg skrevet 25 indlæg. Det er godt nok mange, og også mange flere, end jeg nogensinde har skrevet på én måned på min forfatterblog og min (nu lukkede) blog om fiktionsskrivning i folkeskolen.

Hvordan mon det kan være?

Jeg tror det skyldes, at alle de indlæg, jeg har skrevet, er ting jeg alligevelhele tiden går og tænker over. Jeg tænker så meget over familieliv (fordi det fylder nærmest alt, når man både er gravid i 31. uge og har en 2årig derhjemme) og karriere. Derfor er det kun naturligt for mig at kombinere de to ting i blogindlæg.

Og derfor har jeg også tusind idéer til nye blogindlæg – jeg har en liste, der hele tiden vokser – med pt 31 idéer til kommende indlæg. Og derudover idéer til ting, jeg gerne vil ændre/opdatere på min blog … Så der er nok at gå i gang med!

Men jeg har lavet en liste over, hvad jeg har lært i løbet af min første uge som mor- og karriereblogger, som jeg gerne vil dele med jer: 

 1. At jeg ikke kun er mor-blogger. Altså Fabelmor.dk startede som en mor-blog, og min allerførste idé var faktisk, at jeg ville skrive om min hverdag og sådan lidt mere dagbogsagtigt. Men så kunne jeg jo se på mine erfaringer fra min forfatterblog, at jeg elsker indlæg, der bygger på lister og guides, og så blev det sådan, jeg startede.
 2. At jeg alligevel ikke udelukkende vil have lister og guides. Det blev dog lidt for ensformigt kun at have lister og guides, så mit indlæg om min hjemmefødsel blev fx ikke udformet som hverken en liste eller guide – og den slags indlæg kommer der nok flere af i fremtiden også.
 3. At det er ok løbende at stramme bloggens niche op. Jeg elsker at skrive indlæg om familielivet – men jeg elsker også at skrive om passion og karriere. Og jeg elsker at skrive om de to emner i fællesskab. Men jeg bliver hele tiden mere klar på, hvem min målgruppe egentlig er, og hvordan min tone herinde skal være. Derfor vil de opmærksomme læsere måske også have opdaget, at jeg fx løbende opdatere min om-side og kategorierne, så de passer til bloggens indhold.
 4. At der ikke skal være en rejse-kategori på siden fremover. Jeg har faktisk lige registreret rejsefabler.dk (meget impulsivt!) ud fra en spontan idé om, at Fabelmor skal have en søsterside kun om rejser. Men der er slet ikke noget på siden endnu, og jeg ved heller ikke helt, hvor den bringer mig hen og præcis hvem den skal henvende sig til. Det finder jeg nok først ud af, når jeg går i gang.
 5. At man generelt ikke skal have for mange kategorier. Jeg tror, jeg startede ud med 15, men nu har jeg indskrænket dem til: Moderskab (bliver snart omdøbt til Familieliv), DIY og Kreativitet, Kost og motion, Passion og karriere – og så rejser, som udgår. Og at hvert indlæg kun skal tilhøre én kategori.
 6. At det er super vigtigt for mig at henvende mig til DIG. Hvis du altså er inden for min målgruppe (eller af andre årsager gerne vil læse med)… Jeg skriver direkte til min læser, og jeg har endda opdigtet hende ud fra en opgave på Erik Backs blog: 31årige Josefine, mor til Aksel på 1 år, uddannet lærer og netop vendt tilbage fra barsel, men i gang med at springe ud som selvstændig med en kreativ webshop ved siden af jobbet. Øko-bevidst og med et ønske om at blive mere bæredygtig – men bestemt ikke perfekt på det område. Snart gravid med barn nr. 2 … Nørdet af mig at vide alt det? Helt sikkert. Men sådan er jeg. (og du må altså stadig gerne læse med, selvom du ikke er Josefine!)
 7. At der er rigtig mange søde og dygtige bloggere derude. Mange flere, end jeg var klar over! Fx har Fuldtidsmor.dk anbefalet Fabelmor i et indlæg om mommy-bloggere, hvilket gjorde mig rigtig glad, og Udelukkende Lund har været super hjælpsom i forbindelse med nogle tekniske spørgsmål. Tænk engang, det er jo en hel verden af mennesker, jeg slet ikke kender. (skøn tanke for en ekstrovert person som mig;))
 8. Alt muligt om WordPress. Altså for en måned siden anede jeg ikke engang hvad et plugin var. Nu er jeg slet ikke bekymret for den tekniske side af bloggens fremtid! Det virker som om, at alt kan googles.
 9. At jeg virkelig, seriøst har meget på hjerte. Jeg håber ikke, mine læsere føler sig spammede. Men altså – jeg har læst, at man skal skrive mange indlæg for overhovedet at læsere. Så måske er det alligevel ok?

De 5 mest læste indlæg i denne måned var i øvrigt: 

 1. Amatørens guide til et skønt gravid-foto
 2. Min hjemmefødsel – en rolig og positiv oplevelse
 3. Sådan finder du din passion (og hvordan jeg faktisk kom til at leve af min passion på 3 år)
 4. 3 ting effektive mennesker har til fælles
 5. 3 grunde til at prioritere yoga (også selvom du ikke har tid)
 • Var det også dine favorit-indlæg? Svar gerne i en kommentar nedenfor:-)

Denne første måned har været en overraskende og fantastisk start på bloggen. Jeg føler virkelig, at I læsere har taget godt i mod den og mig, især når I skriver kommentarer her eller på Facebook-siden (som I i øvrigt gerne må følge:-)).

Det er jo kommentarerne, der viser mig, at I faktisk findes derude og læser med, og at jeg ikke bare skriver til min egen navle. Hvilket jeg ville finde rimelig sørgeligt, for bloggen er jo netop mit kommende barselsprojekt, så jeg ikke skal føle mig helt alene med ammebæ og grødhjerne! Så bliv endelig ved med at kommentere:-)

Har du nogen ønsker til, hvad jeg kunne skrive om på bloggen den kommende måned? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.