Derfor elsker jeg min brystpumpe

Derfor elsker jeg min brystpumpe (og lidt om brystbetændelse)

Der var engang, hvor jeg ikke rigtigt havde noget forhold til brystpumper, men jeg kan godt sige jer, at det har jeg nu! Faktisk vil jeg sommetider gå så langt som til at sige, at jeg ELSKER min brystpumpe.

Andre gange hader jeg den lidt.

Men sådan er det også med den ægtesande kærlighed, ik’? Den går op og ned, som man siger.

Mig og min brystpumpe

Da Storebror var 3 uger opgav jeg at amme. Men jeg gav det et sidste forsøg i form af ren udmalkning. Derfor skulle jeg bruge en pumpe!

Jeg strøg ned og købte en håndholdt brystpumpe (har glemt mærket), og var faktisk meget begejstret.

Det var mit håndled bare ikke.

Det endte med, at min kæreste måtte hjælpe mig med at pumpe hver 2.-3. time hele døgnet, for at den underlige stilling ikke ødelagde mit håndled, og det var jo ikke særlig holdbart i længden.

Så jeg bestilte en super sej elektrisk brystpumpe: Medela duo swing maxi. Man kan pumpe på begge bryster samtidig, og den har en tofaset teknologi, der gør, at den først stimulere brystet til at dryppe mælk ud, inden den sådan rigtigt begynder at suge.

Jeg var meget forelsket:-)

Jeg malkede fuldt ud i 3 uger, og derefter lykkedes det mig at amme almindeligt. Alt det har jeg skrevet om i mit indlæg om mit første ammeforløb.

Men nu har jeg fundet brystpumpen frem igen!

Lillebror var ikke mere end 5 uger, før jeg fik brug for min brystpumpe igen. Det var nemlig hverken værre eller bedre, end at jeg i mandags fik brystbetændelse.

Av “kl. 5” i brystet, hævet og varmt. Ikke noget infektionstal, så ingen antibiotika til mig, men bare hjem og pumpe og lægge varme på.

Og så var det jo godt, at der allerede lå en pumpe derhjemme, der bare skulle koges for at være klar igen efter to års pause!

Jeg er stadig ikke i gennem brystbetændelsen, men efter at jeg i går havde en ammevejleder fra Det Private Barselshotel ude ser det meget bedre ud. Håber det fortsætter sådan!

Har du brug for en brystpumpe?

Der er mange gravide, der spørger, om de skal købe en brystpumpe for ligesom at have den, hvis nu de får brug for den.

Det synes jeg måske er lidt overdrevet. Altså, ikke alle får brug for en pumpe, og der er jo mange butikker over hele landet og på nettet, der sælger dem.

Og de er altså rimelig dyre, min Medela pumpe inkl. diverse ekstraudstyr kostede ca. 2000 kr. Alle pengene værd – hvis man har brug for den!

Hvad skal du bruge en brystpumpe til? 

  • Hvis du vil malke ud og give på flaske i stedet for at amme. Årsagerne kan være mange.
  • Hvis du vil tømme brystet ekstra pga. brystbetændelse.
  • Hvis du vil malke ud og donere modermælk
  • Hvis du vil malke ud til fryseren eller så manden kan give en flaske
  • Hvis du vil stimulere brystet til ekstra produktion ved at malke ud efter hver amning.

Alt det ovenstående kan du også gøre på gammeldags manér med hænderne, tror jeg. Men jeg ville ikke orke det;-)

Jeg vil forresten gerne understrege, at indlægget ikke er en reklame for Medela, selvom det helt sikkert lyder sådan. Jeg lever nok bare lidt i en brystbetændelses-boble lige nu, så det var det eneste, jeg kunne finde på at skrive om:-)

Hvad er dine bedste råd i forbindelse med udmalkning, brystpumper og brystbetændelse?

Ps. Bogen på billedet er Supermor af Anna Skyggebjerg, som jeg er i gang med at læse. Den virker god indtil videre:-)

2 thoughts on “Derfor elsker jeg min brystpumpe (og lidt om brystbetændelse)”

  1. Dette indlæg var lige det jeg søgte! Tak! Om alt går vel, bliver jeg mor om et par uger. Amning har fyldt en del i mine tanker. Kan jeg eller kan jeg ikke? Det er jo ikke alle der får gang i amningen. Jeg har overvejet at købe en brystpumpe – just in case. Men nu vil jeg se tiden an. Tak!

    1. Hej:-) Det er jeg rigtig glad for at høre. Og tillykke med at du skal være mor:-) Jeg tror da bestemt godt, at du kan amme, det kan langt de fleste – især med den rette forberedelse og vejledning/støtte! Og ellers kan man jo også amme delvist. Mit bedste råd er at søge hjælp flere steder – også hos private ammerådgivere og på Ammenet – hvis du har problemer. Det skal ikke gøre ondt at amme. Mh Camilla:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.