Fotos til din blog - Photoshoot med blogkollega

7 seriøst vigtige ting at huske til et photoshoot med din blogkollega + noget om vandrette striber og guldhjorte

En blog uden billeder er som en bog uden forside. Det er så vigtigt med lækre, sigende og unikke billeder til bloggen. Men det er også svært at skaffe dem!

En af mine største svagheder er, at jeg er en lille smule doven. Jeg har efterhånden så meget erfaring med at skrive (jeg er børnebogsforfatter), at jeg sagtens kan lave et godt blogindlæg på 30 minutter. Men gode billeder på 30 minutter? Nej …

Og når blogindlægget først er skrevet, vil jeg bare gerne offentliggøre det og dele det med jer. Og så bruger jeg altså bare det billede, der er lettest at skaffe. Enten taget hurtigt med mobilen, eller et der allerede ligger på min harddisk.

Og det er jo ikke altid det bedste billede til at beskrive blogindlægget. Derfor tænker jeg, at jeg bare skifter billedet ud, når jeg finder/får taget det perfekte billede. En anden dag …

Men altså en anden dag er jeg jo i gang med et nyt blogindlæg, ik’?

Så det jeg har brug for er altså et lille arkiv med gode, unikke billeder, som passer til min blog.

Hvordan får man gode, unikke billeder til sin blog?

Der findes selvfølgelig en masse hjemmesider, hvor man lovligt kan få eller købe en masse billeder og bruge på bloggen. Hvis jeg satte mig ind i det, ville jeg sikkert blive glad for det. Men på en måde synes jeg, at det er hyggeligt at mine billeder er unikke for min blog.

Og ofte vil jeg jo også gerne selv optræde på billederne.

Jeg har vel egentlig brug for at øve mig i at tage billeder, og jeg har brug for at sætte tid af til det. Jeg har brug for at lære et billedbehandlingsprogram at kende – men som gravid i 9. måned og med en 2årig tumling er det nok ikke lige super realistisk, at det sker lige nu.

Så jeg må altså klare mig med de ressourcer, jeg har. Dvs. min mobil og et ret godt Canon g16 kamera (som jeg aldrig fik læst brugsanvisningen til). Og Gimp (et fotoprogram), som jeg dog mangler at sætte mig ind i.

Men heldigvis ville min veninde og blogkollega Bettina Stuhr Lindskow fra Ringe i vandet (en blog om velgørenhed) også gerne have taget nye billeder til sin blog. Så vi aftalte at lave et photoshoot!

fotos til din blog - photoshoot med blogkollega 3
Dette er mit favoritbillede fra dagen, fordi jeg synes, det viser, hvor meget jeg elsker at sidde og arbejde på min blog! Foto: Bettina Stuhr Lindskow

Nye billeder til bloggen – photoshoot med blogkollega

I sidste uge mødtes jeg derfor med Bettina for at tage billeder til vores blogs. Vi vil nemlig begge to gerne have flere lækre, personlige og unikke billeder på bloggen, og de kan være ret svære at tage selv. Især hvis man selv skal være model!

Det var en super skøn dag, og der kom rigtig mange gode billeder ud af det. Bettina er så sød til at guide og rette på mit hår og tage billeder fra mange forskellige vinkler, og selv elsker jeg faktisk at fotografere. Så det var bare skønt og efter 600+ billeder og en masse snak og grin, havde vi hver en række gode billeder til vores kommende blogindlæg.

Men det var altså også svært, som I kan se af nedenstående liste med de 7 seriøst vigtige ting at huske til et photoshoot med din blogkollega:

7 seriøst vigtige ting at huske til et photoshoot med din blogkollega

 • Selvom man tror, man ser tænksom og sød ud, når man sidder foran en pæn blomst med sin frodige mave og en ny, stribet gravidkjole på, er det ikke lige sikkert, det er sandheden. For altså: Gravid i 9. måned er bare udmattende. Og det kan godt ses på billeder. Især når striberne på kjolen er vandrette …

  fotos til din blog - photoshoot med blogkollega 2
  Altså måske er det bare ikke i 9. måned og med vandrette striber hen over maven, at man skal forsøge at tage smukke gravidfotos? Foto: Bettina Stuhr Lindskow (der ellers er en udmærket fotograf;-))
 • Altså: Tag ikke en gravidkjole med vandrette striber på til et photoshoot i 9. måned. Heller ikke selvom der er en stor, sød guldhjort (?) på den.
 • Det er jo rimelig pænt og lækkert med jordbær, chokolade, te … og en basilikumplante … sammen med computeren og telefonen. Men er det sådan realistisk? Godt råd: Færre ingredienser i billedet giver mere ro og bedre billeder. Alt med måde, og alt det der.
 • Smag og behag er seriøst forskelligt, og det er svært at vide, hvilken type billeder man reelt har brug for, før blogindlægget er skrevet. Så tag mange fotos – både langt fra, tæt på og fra forskellige vinkler.
 • Hvis dine briller gnaver dig på næsen (og har gjort det i to måneder), så få dem ordnet. Det er seriøst besværligt at sidde og fotoredigere (læs: jeg får det aldrig gjort) mærkelige brille-slidsår på næsen væk, bare fordi man ikke har haft tid/overskud til at gå ned i Synoptik og få rettet sine briller (seriøst – jeg gjorde det to dage feter photoshootet, og det tog tre minutter).
 • Dette er især tydeligt, hvis du ikke har tænkt dig at bære briller til photoshootet, for så ligner det røde mærke et myggestik eller sådan noget (se topfoto, der ellers er et af mine favoritbilleder fra dagen)
 • Tag billeder af hinanden, når I ikke ved, at de bliver taget. Altså mens I taler (jeg mener det helt seriøst), går eller er ved at gøre klar til at indtage næste position. Hvis man ikke netop er trænet model, ser man tit meget mere naturlig ud på den slags billeder. Selvfølgelig giver det også nogle virkelig sære fotos ind i mellem, men dem kan du jo bare slette!
Læs også: Amatørens guide til et skønt gravidfoto

Der kommer selvfølgelig mange flere billeder fra dagen på bloggen i løbet af den næste tid. Mange af dem hører jo til mine kommende blogindlæg:-)

Bettina har også skrevet et indlæg om, hvordan det var at lege model for en dag til photoshootet, hvor hun viser nogle af de billeder, vi tog af hende. Faktisk to af de billeder, jeg selv er mest stolt af at have taget (men det er også fordi jeg elsker portrætter – det var faktisk ikke den slags fotos Bettina havde mest brug for;-)).

Hvad er dine bedste tips til gode billeder til din blog?

Topfoto: Bettina Stuhr Lindskow

6 thoughts on “7 seriøst vigtige ting at huske til et photoshoot med din blogkollega + noget om vandrette striber og guldhjorte”

 1. Ha ha ha, jeg grinte så meget, da jeg læste dit indlæg Og det var lidt ubelejligt, da jeg sad i et tog, he he.
  Hvorfor var der seriøst ingen af os, der tænkte: Vandrette striber og kæmpe mave, dårlig ide? Jeg er sikker på, at det er guldhjortens skyld
  Vi har jo allerede lært en masse, som du kommer ind på i indlægget. Så vi må afholde en fotodag mere, med vores nye erfaringer in mente

  Mit tip vil være, at man skal prøve at tænke en rekvisit ind i billederne, som man kan interagere med. Det er så meget lettere at få naturlige, gode billeder med lidt handling i, hvis man sidder med en telefon, læser i et blad eller skriver på en computer.

  1. Hej Bettina. Ja, en rekvisit er virkelig godt. Så kan man fokusere på den i stedet for at se “opstillet” ud. Tak for en hyggelig dag:-) Kh Camilla

  1. Hej Katrine. Ja, det med det neutrale tøj fandt jeg jo så også ud af. Og naturligt dagslys er bare skønt:-) Kh Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.