Lev af din passion

De 6 mest læste indlæg i juni

Jeg elsker at læse denne type status-indlæg på andres blog, så derfor laver jeg dem også selv. Jeg synes nemlig det er super sjovt at sammenligne indlæg og tænke over, hvorfor nogle indlæg er mere populære end andre?

Selvfølgelig kan det hænge sammen med praktiske ting som hvornår indlægget er offentliggjort, og hvor man selv (og andre) har delt det. Men jeg tror også, at fx titlen og emnet har rigtig meget at sige.

Jeg bruger Google Analytics til at finde ud af, hvilke indlæg, der er mest læste. I min sidebar på bloggen er det nogle andre indlæg, der er nævnt, fordi jeg benytter en ny plugin, der stadig mangler at samle information nok til at vise de korrekte resultater. Men nedenstående er altså de rigtige indlæg:

De 6 mest læste indlæg i juni er: 

 1. 5 ting jeg seriøst gerne ville have vidst, inden jeg blev mor
 2. Gæsteindlæg: Leas råd til at få arbejde og amning til at passe sammen
 3. 10 ting jeg er glad for, jeg ikke vidste, før jeg blev mor
 4. 21 ønsker til min fødsel (Kære jordemoder …)
 5. 7 seriøst vigtige ting at huske til et photoshoot med din blogkollega + noget om vandrette striber og guldhjorte
 6. Du ved, du er højgravid, når …

Hvorfor er disse 6 indlæg mest populære? 

I princippet aner jeg jo ikke, hvad der gør disse indlæg mere populære end de andre, jeg har skrevet. Men jeg har selvfølgelig nogle gæt:

Overskrifter: I kan rigitg godt lide overskrifter, der indeholder tal. Det står der faktisk også, når man læser om gode overskrifter til blogindlæg på nettet generelt. Altså at folk elsker lister (og det gør jeg også selv).

Emner: Det er helt klart de indlæg, der falder i kategorien Familieliv, som er mest populære pt. Det undrer mig faktisk, for jeg bruger meget mere tid på de indlæg, der handler om passion og karriere. Og når jeg selv besøger en blog, er det også passion- og karriereindlæg, jeg læser først. Men måske synes I, at Familielivs-indlæggene er hyggelige?

Indlæg nr. 4 (ønskeliste til fødsel) er i øvrigt ikke engang skrevet denne måned – så det gør det vel endnu mere interessant, at det er kravlet så højt op af rangstigen her i juni.

Humor: Både indlæg nr. 1, 3, 5 og 6 indikerer allerede i titlen, at indlægget har en humoristisk tone. Det kan jeg faktisk godt forstå, hvis I går efter, for det gør jeg også selv. Men så er det jo altid spændende, når man læser indlægget, om man har samme humor som bloggeren:-)

Gæsteindlæg: Det andet mest populære indlæg er Leas gæsteindlæg. Sidst var mit første interview om at være selvstændig og mor også blandt månedens mest læste indlæg. Måske kan I godt lide andre stemmer på bloggen? Eller måske er det fordi, de personer, der gæster bloggen også deler indlægget i deres netværk?

Mit eget favoritindlæg i juni

Mit eget favoritindlæg denne måned er mit mere seriøse indlæg om, hvordan man følger sin passion og kommer i gang med sit drømmeprojekt allerede i dag. Jeg synes, det er sådan et indlæg, som virkelig giver noget til læseren, og dem vil jeg gerne lave flere af på bloggen.

Men jeg er egentlig også ret glad for tonen i Du ved, du er højgravid, når … fordi jeg selv synes, det er sjovt, og der var engang, hvor jeg var bange for at skrive humor. Altså jeg var bange for, at folk ikke syntes, det var sjovt.

Men så på et skrivekursus fik jeg pludselig en idé til en humoristisk børnebog, og det gik op for mig, at humor er (og kan) rigtig mange forskellige ting. Og nu er jeg slet ikke bange for humor mere, for man er jo ikke en fiasko, bare fordi alle ikke falder på halen og ler! Humor er jo enormt subjektivt. Så nu elsker jeg faktisk at skrive med sådan en varm, let humoristisk og ironisk tone.

Hvilke indlæg her på bloggen, kan DU bedst lide? Og er der noget, du gerne vil have, at jeg skriver om? 

4 thoughts on “De 6 mest læste indlæg i juni”

 1. Ja, det er altid super sjovt at se, hvilke indlæg der er mest populære.
  Hvilke andre blogs har månedens mest læste indlæg?

  Camilla du er et af de mest produktive mennesker jeg kender, så derfor spekulerer jeg på, hvor mange indlæg du mon har skrevet i løbet af juni måned? Det kan da umuligt være meget mere end 6, he he.

  1. Hej Bettina:-) Tak for din kommentar! Jeg ved ikke, hvilke blogs der altid har de mest populære indlæg, men når jeg lige ser et link til ét på Facebook, så klikker jeg altid på det. Og så har jeg faktisk også googlet “de 5 mest populære indlæg” og lignende, for så får man også en masse hits at læse:-)

   Og jo, jeg har faktisk skrevet mere end 6 indlæg i juni;-) Jeg har faktisk skrevet 13. Derudover er ét af de 6 mest læste indlæg på listen faktisk fra april-måned. Så selv hvis jeg kun skriver ét indlæg i juli måned, så kan jeg heldigvis stadig lave listen, for de gamle indlæg bliver vel altid læst lidt;-)

   Mh Camilla

 2. 13 indlæg, hold nu op. Det burde jo næsten ikke kunne komme bag på mig, når nu det er dig, men alligevel … 13 indlæg er jo over 3 indlæg om ugen. Vildt nok.
  Jeg må vist til selv at blive lidt mere produktiv, men lige for tiden går der en hel del tid med at SEO-optimere mit gamle indhold. Jeg glæder mig meget til at se, om det får en effekt om et par måneder. Men det bliver nu også dejligt, når det engang er gjort og jeg kan bruge lidt mere tid på at skrive nye blogindlæg. Så må vi se om jeg nogensinde når op på 13 indlæg på en måned, he he.

  1. Jeg synes nu også du er ret produktiv med indlæg. Du har da overholdt din 1 indlæg om ugen regel i 3 år eller sådan noget – de fleste andre har pauser på deres blogs ind i mellem! Og sejt at du får SEO-optimeret til gamle indhold, det kunne jeg også med fordel gøre:-) Mange hilsner Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.