Kapsel garderobe

5 tips til at få styr på dit tøjskab

Jeg er begyndt at følge med på en en blog, der blandt andet handler om begrebet kapsel garderobe. Har du hørt om det før? Det handler simpelthen om at begrænse sin garderobe, og det har jeg faktisk gjort i mange år – jeg vidste bare ikke, at det havde et navn.

Jeg har også selv skrevet lidt om, hvorfor du skal eje færre ting her og hvorfor oprydning hjælper dig med at udleve din passion, da det er et emne, der virkelig interesserer mig.

Når jeg bliver begejstret for noget, vil jeg selvfølgelig gerne dele det med jer. Derfor har jeg spurgt Betina Schou, der står bag bloggen, om hun ikke havde lyst til at skrive et gæsteindlæg med sine 5 bedste tips til at lave en kapsel garderobe. Og det havde hun! Så det kommer her:

Hvad er en kapsel garderobe?

Begrebet kapsel garderobe stammer fra en minimalistisk tankegang om, at “less is more”.

Du skal altså skabe en lille og alsidig garderobe, som kan matches på kryds og tværs. Dette gør det nemmere for dig at føle dig velklædt i alle situationer.

Du skal kun have det tøj, som du virkelig elsker, føler dig godt tilpas i og bruger jævnligt. Derfor skal du muligvis i gang med en større oprydning af dit tøj.

Her skal du blandt andet definere de farver, du ønsker i din garderobe. Jeg anbefaler max 9 farver, herunder hovedfarver, neutrale farver og accent farver.

Det er også en god idé at få styr på din stilkerne – og så vil jeg også anbefale at gå efter kvalitet frem for kvantitet. Men her er i hvert fald mine bedste tips:

5 tips til at rydde op i dit tøj

  • Når du køber et nyt stykke tøj, skal det passe sammen med minimum 3 stykker tøj, du allerede har i din garderobe. På den måde sikrer du dig, at dit tøj passer sammen, og du undgår at lave fejlkøb.
  • Undgå at opdele dit tøj i kategorier som “festtøj”. Det meste tøj kan bruges dagligt, og så dresses op eller ned med accessories.
  • Selvom nogle mennesker mener, man skal have et bestemt antal stykker tøj i sin kapsel garderobe, så stol på dig selv og gør det, der føles rigtigt.
  • Lad være med at købe 3-4 stk af det samme stykke tøj i flere farver, bare fordi du godt kan lide modellen. Det gør, at du får svært ved at variere dit udtryk, og du risikerer, at se ens ud hver dag.
  • Lav altid en indkøbsliste, også når det gælder tøj. Og lad dig ikke friste af udsalg, hvis du ikke har det tøj, der er på udsalg, på din indkøbsliste. Sådan undgår du fejlkøb!

Jeg håber, at du blev inspireret af indlægget, og at du nu selv føler dig motiveret til at rydde op i din garderobe. Og når du vælger at sortere i dit tøj, så husk at sende det til genbrug, hvor andre kan få glæde af det.

Hvis du har lyst til at følge mig i mine bestræbelser på at minimere min egen garderobe, så følg mig gerne på på min blog eller på Instagram eller Bloglovin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.