3 ting effektive mennesker har til fælles

Foto: Kenn Thomsen, Vestegnen

Har du nogensinde overvejet, hvorfor der er nogle mennesker, der får en hel masse fra hånden og er super effektive og andre, der mere bare snakker om alt det, de gerne vil udrette? Og har du tænkt over, hvilken kategori du selv tilhører?

Bare rolig – hvis du tilhører den mindre effektive del af befolkningen, og du faktisk gerne vil ændre på det, så kan du stadig nå det. Det er aldrig for sent at handle på sine drømme! Det handler nemlig bare om at gå i gang. Nu!

Læs også: Sådan finder du din passion (og hvordan jeg faktisk kom til at leve af min passion på 3 år)

Jeg har funderet en del over det her med effektivitet de sidste år. Jeg har også læst en del bøger og blogs om emnet, blandt andet er jeg glad for Slug frøen, en hurtigt læst pageturner, der motiverer til at blive mere effektiv. Og uden på nogen måde at udråbe mig selv til ekspert, så er jeg kommet frem til, at der er 3 ting, som de fleste effektive mennesker har til fælles.

Det kan selvfølgelig godt være, at der sidder nogle effektive mennesker derude og tænker “det der passer ikke på mig”. Det er også helt i orden. Alligevel vil jeg dele mine tanker her, for jeg håber nemlig at det kan inspirere andre til at blive mere effektive! Både dig, der gerne vil være mere effektiv og dig, der allerede er effektiv. For der er jo ikke noget så skønt som at blive bekræftet i, at man er på rette vej:-)

Her er i hvert fald 3 ting som jeg oplever, at effektive mennesker har til fælles:

  1. Effektive mennesker ved, hvad deres mål er. Måske (helst) har de endda skrevet det ned. Har du nogensinde prøvet at lave en liste med mål for det kommende år? Eller bare for den kommende måned? Eller måske for de kommende 10 år? Der sker altså noget med hjernen, når man sætter sig et mål. Det er som om at drømmen holder op med at blive fluffy og ligesom tager form som noget man kan arbejde hen mod. Og det er altså uanset om målet er at spare op til din drømmerejse til Bali eller at skrive en bog. Et mål får dig til at tage dig selv mere seriøst.
  2. Effektive mennesker går i gang nu. Jeg ved godt, at jeg vender tilbage til det her igen og igen. Men det er altså rigtigt. Der er meget få grunde, der retfærdiggør, at du venter til i morgen eller på mandag eller om to måneder, når du har tid til at gå i dybden. Sandsynligheden for, at du så alligevel ikke har tid er nemlig alt for stor. Det er meget bedre at gå i gang og gøre det så godt man kan her og nu (også selvom man kun har begrænset tid) end at udsætte for evigt. Der ER faktisk noget sandt i ordsproget “godt begyndt er halvt fuldendt”!
  3. Effektive mennesker prioriterer deres tid aktivt. Vi har alle sammen 24 timer i døgnet at gøre godt med, og vi har brug for at sove, spise og arbejde en god del af den tid for at kunne fungere. Det giver os en mere eller mindre begrænset tid til at arbejde frem mod vores mål. Hvis du synes, at det er svært at finde tiden, så prøv at kigge på, hvad du egentlig bruger din tid på. Prøv fx at skrive ned hver eneste time i tre dage, hvad du laver. Kig på det bagefter og tænkt over det. Vil du virkelig gerne bruge så lang tid på Facebook? Er det vild og langstrakt madlavning, du vil prioritere? Behøver du at gøre badeværelset rent hver uge? Jeg siger ikke, at du skal slække på rengøringen og købe take away hver uge. Men hvis du ved, hvad du reelt bruger din tid på, kan du bedre prioritere dine mål og de ting, du synes er vigtige, og hvem ved, måske kan du finde 30 minutter hist og her til at nå et lille stykke nærmere dit mål?
Læs også: Travle mødres guide til mere ego-tid
Læs også: Derfor er 20 minutters-moduler den perfekte metode til at komme i flow

Hvad er dit bedste tip til at blive mere effektiv? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.