3 grunde til at elske mandag morgen

3 grunde til at elske mandag morgen

Da jeg var barn havde jeg et stort klistermærke fra Anders And, hvor der stod “Jeg hader mandage”. Jeg tænkte rigtig ofte over, hvorfor Anders And hadede mandage, indtil det gik op for mig, at det var fordi han hadede sit job.

Jeg startede på gymnasiet, begyndte at nyde weekenderne – og syntes da selvfølgelig også at det var hårdt at stå tidligt op mandag morgen efter en god weekend.

Men lærte jeg at hade mandage? Nej, ikke rigtigt.

Og hader jeg mandage nu, hvor jeg er voksen? Nej, slet ikke.

Mandag er min yndlingsdag

Min kæreste bliver altid virkelig irriteret, når jeg i løbet af weekenden siger, at jeg glæder mig til på mandag. For han er en rigtig weekend-nyder ligesom de fleste.

Og selvfølgelig kan jeg da også godt se, at det er lækkert at have fulde dage, hvor ungerne er hjemme til sin rådighed i weekend og ferier.

Men jeg hader IKKE mandage. Og jeg håber aldrig, jeg kommer til det.

Ved I hvorfor?

Fordi jeg elsker mit job. 

Faktisk sidder jeg nu her mandag morgen og er oprigtigt glad.

Klokken er 7.51, og jeg har nået morgenamning, få Lillebror til at sove, gå i bad, klippe negle, lettere oprydning i soveværelset, at spise morgenmad og at sætte opvaskemaskinen over.

Og nu er jeg i gang med at skrive et blogindlæg. Det er ikke mit arbejde (jeg er jo på barsel), men det er min største hobby pt. Det føles meningsfuldt lidt på samme måde som mit forfatterjob gjorde før min barsel.

Men hvis nogen af jer ikke helt deler min mandags-morgen-optimisme, så har jeg samlet 3 grunde til at elske mandag morgen til jer her:

3 grunde til at elske mandag morgen

 1. Du kan starte på dit drømmeprojekt NU.

  Selvom du har børn og job, så prøv at stå en time tidligere op på mandag. Sæt dig til tasterne og skriv et blogindlæg, mens du drikker morgenkaffe.

  Eller løb en tur, lav yoga derhjemme eller bag varmt morgenbrød.

  I stedet for at hade tanken om at stå tidligt op mandag morgen, så se den som en mulighed.

  Lillebror vågner senest kl. 6 i øjeblikket, men hvis han ellers har sovet nogenlunde om natten, gør det ingenting – for jeg går i seng kl 21 sammen med ham.

  Du behøver ikke gå i seng kl 21 om søndagen, men hvis du går i seng kl 22 er du meget mere frisk mandag morgen, end hvis du forsøger at strække weekenden til kl 1 om natten.

 2. Du har hele ugen foran dig

  – og modsat hvad du tror, er den ikke nødvendigvis fastlagt. Selvfølgelig har du et bestemt arbejde, du skal udføre. Især hvis du ikke er selvstændig. Men du har helt sikkert også noget tid til din egen rådighed. 10 minutter mindst:-)

  Hvad vil du allerhelst lave i denne uge? Tænk dig om, og planlæg det ind i din dag.
  Måske er det turen på legepladsen eller i skoven efter du har hentet ungerne, der bliver din dags højdepunkt.

 3. Mandag er den bedste dag til nye begyndelser

  Jeg aner ikke, om det er rigtigt, men jeg føler selv, at jeg er bedre til at gå i gang med nye projekter om mandagen. Har du det også sådan?

  Jeg får mere fra hånden arbejdsmæssigt, jeg spiser sundere, jeg går flere ture (hunden er glad!). Jeg rydder også mere op.

  Mandag er dagen, hvor du kan beslutte at lave salat til aftensmaden hver dag. Eller at gå i gang med det projekt på arbejdet, du har skubbet væk i lang tid.

  Mandag er tid til nye begyndelser!

Og så et HELT uofficiel punkt 4: De nye afsnit af Game of Thrones kommer om mandagen 😉

Hvad er din grund til at elske mandage? 

Foto: Mariangela Raponi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.