Samarbejde med blog

11 anderledes idéer til, hvad du kan lave i din barsel (før baby bliver født)

Hvad skal du lave i din barsel, mens du venter på, at baby melder sin ankomst?

Du er gået på barsel, og nu begynder den egentlig nedtælling. Til baby bliver født! Hvis det er dit andet barn, har du sikkert nok at gøre (det har jeg i hvert fald pt, og jeg er ikke engang gået på barsel endnu!), men hvis det er dit første barn, har du måske svært ved helt at finde på, hvad du skal udfylde tiden med.

Ja, måske savner du endda dit arbejde!

Kan det være kedeligt at vente på, at baby bliver født?

Det korte svar er ja! Men det er selvfølgelig ikke alle, der har det sådan.

Selv kedede jeg mig ærlig talt inden baby kom. Jeg havde en del bækkensmerter, så jeg kunne ikke gå så lange ture og tage så meget ud. Og selvom jeg fik besøg af nogle venner og ordnede det sidste til baby og syede både en pusletaske og et tæppe, så føltes ventetiden stadig MEGET lang. Og jeg havde endda kun 4 ugers barsel før termin.

Det tror jeg ikke den kommer til denne gang! Faktisk glæææder jeg mig til nogle formiddage i mit eget selskab, hvor jeg kan slappe af og lave præcis, hvad jeg har lyst til, mens Ulveungen er i vuggestue – og komme i gang med at gøre klar til Lillebror, for jeg er ikke engang begyndt!

Men hvis du har det ligesom jeg havde det, da jeg ventede på Ulveungens ankomst, så har jeg samlet 11 idéer til, hvad du kan lave i din barsel inden baby bliver født. Jeg har dog ikke skrevet “gøre børneværelset klar”, lave ønskeliste til fødslen og “købe de sidste ting” på, for det tænker jeg, at du allerede HAR planlagt at gøre.

11 anderledes idéer til, hvad du kan lave i din barsel, inden baby bliver født

Barsel
11 idéer til, hvad du kan lave i din barsel, mens du venter på at baby melder sin ankomst. Foto: Mariangela Raponi
 1. Lav en fotobog over jeres seneste ferie. I min første barsel, nåede jeg at lave to fotobøger, mens jeg ventede på at føde. Og dem har jeg været rigtig glad for sidenhen – for det er altså rigtig svært at få tid til den slags, når baby først er kommet! Jeg laver altid mine fotobøger hos Photocare, men der er også mange andre udbydere.
 2. Ryd op på din harddisk. Jeg har ok orden i mine tekstfiler (da jeg er forfatter), men mine billeder er blevet rimelig meget et rod, efter jeg fik Ulveungen. Og det er jo super ærgerligt! Så jeg vil gerne give min harddisk en ordentlig oprydning. Måske du skulle gøre det samme?
 3. Vær kreativ. Har du altid drømt om at lære at strikke, hækle, tegne eller sy? Nu er et rigtig godt tidspunkt! Tag på et kursus eller lær dig selv det derhjemme. Det er super hyggeligt – og du kan endda bruge tingene til baby!
 4. Dyrk motion. Hvis din krop ellers kan holde til det, så er det en rigtig god idé at holde dig i gang. Der er masser af motionsformer, der er gode for gravide. Du kan fx svømme eller dyrke gravidyoga. Eller gå nogle gode ture.
 5. Læs bøger, se film og TV-serier. Det virker måske dødssygt, hvis du venter første barn. Men hvis det er dit andet barn, så har du nok (som jeg) opdaget, at man SLET ikke har tid til at se så meget TV (i hvert fald, hvis man også skal følge sin passion …), som før man fik børn. Jeg har ikke set et eneste afsnit af en TV-serie i et halvt år! Og før så jeg altså maaange TV-serier.
 6. Læs (alternative) bøger om fødsel og amning. Jeg havde fx stor glæde af Ina May Gaskins Guide to Childbirth – især fødselsberetningerne. Når jeg skriver alternative bøger, mener jeg nogen, der ikke kun handler om babyens udvikling, men også om, hvordan man selv kan være aktiv medspiller under fødslen. Pt læser jeg fx Gentle birth, gentle mothering.

  Jeg sugede positive fødselsberetninger til mig inden min første fødsel! Men jeg skulle helt klart have brugt mere energi på at læse om amning. Det kan du fx gøre ved at melde dig ind i Ammenet på Facebook. Eller du kan læse min egen beretning om min hjemmefødsel og min beretning om mit ammeforløb, hvis du er nysgerrig.

 7. Start en blog. Hvis du har meget på hjerte, hvorfor så ikke starte en blog? Den kan handle om din graviditet og moderskab – eller om noget helt andet. Måske har du lyst til at lave en haveblog? Eller en rejseblog? Udelukkendelund kommer med rigtig mange gode råd til nye bloggere.
 8. Ryd op i skabe og skuffer. Tro mig, du får så travlt det næste år, at alt sander til. Så nu er et rigtig godt tidspunkt at begynde at sortere i tøj og ting. Du kan læse mit indlæg om at rydde op her, hvis du mangler inspiration.
 9. Brug tid med din kæreste. Snart er i ikke længere kun jer to! Tag på en miniferie, et spa-ophold, i biografen eller spis en god middag.
 10. Brug tid med dine større børn. Hvis du allerede har børn, så har du måske lyst til at give dem nogle kortere dage i institutionen, eller måske nogle fridage, hvor I tager ud og bare er jer, inden den lille kommer. Eller lave noget kreativt med dem.
 11. Sov, bad og slap af. Ja, det her er én af klassikerne. Men det er slet ikke til at fatte, hvor træt man bliver med sådan en lille baby i huset, før man selv står der. Så er det pludselig et privilegium at få lov at sove, bade og slappe af!
Læs også: 20 skønne (og måske lidt) anderledes børnenavne

Ovenstående liste er faktisk min egen liste over, hvad JEG glæder mig til at gøre, når jeg går på barsel lige om lidt. Men jeg håber, at den også kan inspirere dig!

Har du nogle forslag til, hvad man kan lave, når man er på barsel og bare venter på, at baby melder sin ankomst?

Fotos: Mariangela Raponi

2 thoughts on “11 anderledes idéer til, hvad du kan lave i din barsel (før baby bliver født)”

  1. Hej Michelle. Tak for din kommentar. Ja, søvn forstår man først betydningen af, når man har fået børn;-) Kh Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.