10 ting jeg er glad for, jeg ikke vidste, før jeg blev mor

10 ting jeg er glad for, jeg ikke vidste, før jeg blev mor

Jeg drømte virkelig om at blive mor. Det tog ti måneder at blive gravid, og derefter skulle baby bages færdigt. Og inden det havde jeg også brugt nogle år på at vente på, at Faren blev klar til Projekt Baby.

Så altså, jeg havde haft rimelig god tid til at glæde mig og tænke på, hvordan det ville være, når jeg blev mor.

Men jeg kunne slet ikke forestille mig det, som det virkelig er!

Jeg har tidligere skrevet indlægget 5 ting jeg seriøst gerne ville have vidst, inden jeg blev mor. Det tog I rigtig godt i mod, og dette indlæg er lidt i samme stil. Og så alligevel ikke.

For det handler om alt det, jeg er glad for, jeg ikke anede (så undskyld på forhånd til de af jer, der endnu har første barn til gode …):

10 ting jeg er glad for, jeg ikke vidste, før jeg blev mor

 1. Du bruger ikke bare 100% af din tid på den lille baby. Du bruger 250%. Al den tid, du slet ikke anede fandtes, alt den tid, hvor du er syg og dødeligt udmattet og det er midt om natten, bruger du også på babyen. Helt seriøst! Du aner ikke, hvor meget tid du har, før du er blevet mor. Eller: hvor meget tid du havde. Dengang, ingen Ungen.
 2. Det kan godt tage alt to voksne menneskers tid at passe en baby og holde et hus. Virkelig.
 3. Man kan ikke bare gøre tingene når babyen sover. For måske sover babyen på dig. Eller måske sover du også. Fordi du slet ikke sov i nat. Eller babyen vågner alligevel om 10 minutter. Eller nu?
 4. Det er ikke unormalt at dit barn vågner hver time i løbet af natten.
 5. Eller at du ikke kan sove, når babyen endelig sover, fordi din krop er stresset af for lidt søvn eller du har mærkelige svedeture.
 6. Eller at dit barn hader sin barnevogn.
 7. Det er heller ikke unormalt at dit nye vuggestuebarn bliver syg hver anden fulde uge. Flere måneder i træk.
 8. Der findes over 100 forkølelsesvirusser. Og børn kan godt bare have feber en hel uge. Bare sådan … fordi det er en virus? Hej, hej, arbejde, vi ses næste uge.
 9. Kærligheden til barnet vokser for hver dag, uge, måned. Til sidst er den så grundlæggende, biologisk indbygget i dig, at bare tanken om, at der kan ske noget med det lille væsen, får din hjerne til at kortslutte. Du. Kan. Ikke. Tænke. På. Det.
  Tro mig – jeg har altid bekymret mig for alt muligt (hypokonderagtigt, nærmest), men min hjerne kan slet ikke tage mig derhen hvor Det Værste Tænkelige findes. Fordi det er værre end værst. Tak, hjerne, for dé skyklapper.
 10. Den kærlighed, der vokser frem, er så dyb og dyrisk, at du ikke har oplevet den i andre sammenhænge, og den kan ikke beskrives. Virkelig. Det er ikke bare noget Hollywood siger. Skræmmende og vidunderligt.

Nogle af tingene havde jeg selvfølgelig en vis idé om. Altså jeg havde da godt både hørt og læst om kærligheden mellem mor og barn, om hvor meget tid en baby tager, om søvnmangel – ja vel egentlig om det hele.

Man at prøve det på egen hånd er noget HELT andet. Og det er jeg faktisk glad for, jeg ikke vidste, før jeg blev mor. For når man først står der, så kommer man jo i gennem det på den ene eller anden måde alligevel, ik’?

Og på et tidspunkt er perioden, hvor Ungen vågnede hvert 45. minut hele natten bare et svagt minde. For Ungen smiler og snakker jo, og hjertet svulmer klichéagtigt meget. Og sådan skal det nok være at være mor, mon ikke?

Men alligevel er jeg da lidt nysgerrig efter at høre, hvad du er glad for, du ikke vidste, før du blev mor?

Foto: Bettina Stuhr Lindskow (blogger på Ringeivandet.nu)

4 thoughts on “10 ting jeg er glad for, jeg ikke vidste, før jeg blev mor”

 1. Jamen så er vi andre jo forberedte nu, som du selv skriver. He he, jeg tror på ingen måde, at man helt kan forstå hvor hårdt og fantastisk det er, før man selv har prøvet det
  Men jeg vil da forsøge at nyde min frihed, forkæle mig selv og være produktiv nu, og så glæde mig til det bliver min tur

  1. Hej Bettina. Tak for din kommentar. Det lyder som en god idé at nyde friheden og muligheden for at være produktiv, mens du venter på, at det bliver din tur! Mange hilsner Camilla:-)

 2. Hæ, jeg er ved at skrive en bog om ting jeg GODT ville have vidst inden jeg fik vores søn, og det er stort set det samme… Jeg havde da læst mig til at baby sover de der 18 timer i døgnet i begyndelsen, men der var ingen der havde sagt noget om at det var PÅ MOR!
  🙂 Godt skrevet og så rigtigt. Jeg ville nu heller have vidst det, end at det kom som en overraskelse for mig 🙂

  1. Hej Lea. Det var da en god idé, at du sådan vil give din viden videre! Held og lykke med projektet:-) Mange hilsner Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.